MEB’in LGS sınavı için İstanbul’daki hazırlıkları tamamlandı. Yarın 192 binden fazla öğrenci sınava girecek. Lojistik ve güvenlik önlemleri alındı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav yarın İstanbul’da yapılacak. Sınav öncesi İstanbul’daki tüm okullarda hazırlıklar tamamlandı. Sınav, Türkiye saati ile birinci oturumda 09.30’da, ikinci oturumda ise 11.30’da başlayacak.
İstanbul genelinde LGS sınavı için 39 ilçede 615 okulda, 13 bin 23 salonda 192 bin 422 öğrenci ter dökecek. Sınavda yaklaşık 28 bin öğretmen görev alacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sınavın güvenli ve sağlıklı bir ortamda gerçekleşmesi için tüm hazırlıkları tamamladığını duyurdu.
Öğrencilerin sınav günü temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle kapsamlı bir lojistik çalışma yürütüldü. Bu kapsamda 175 bin kumanya ve 197 bin şişe su temin edilerek sınav merkezlerine ulaştırıldı. Öğrencilerin dikkatlerini tamamen sınava verebilmeleri için tüm tedbirler alındı.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sınav sürecinde görev alan tüm personele, öğretmenlere ve velilere teşekkür etti. Ayrıca, 3 bin 505 özel gereksinimli öğrencinin tek kişilik salonlarda, 37 öğrencinin ise hastanede sınava gireceği belirtildi.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, sınav öncesi öğrencilere seslenerek, gösterdikleri emek ve gayretin önemini vurguladı. Yentür, öğrencilerin sabır ve azimlerinin farkında olduklarını belirterek, her birinin elinden gelenin en iyisini yapacağına inandığını ifade etti. Sınavın bir basamak olduğunu ve gerçek başarının karakterde, gayrette ve inançta saklı olduğunu söyledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]