Amazon, Yapay Zeka Biriminde Yüzlerce Çalışanını İşten Çıkarıyor

Screenshot_29
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli teknoloji devi Amazon, yapay zeka asistanı “Alexa” biriminde çalışanlarının işine son verdi.

Amazon, yapay zeka asistanı “Alexa” birimindeki bazı çalışanlarının işine son verme kararı aldı. Şirket, bu kararı yapay zeka teknolojisinin ilerlemesi ve iş önceliklerinin yeniden değerlendirilmesi çerçevesinde aldığını açıkladı.

Amazon’dan yapılan açıklamada, Alexa’nın başarısının cesaretlendirici olduğu ve müşterilerin evlerindeki yarım milyardan fazla cihazla her saat on milyonlarca kez etkileşimde bulunduğu belirtildi. Şirket, yapay zekaya yapılan yatırımların devam edeceğini ve Alexa’nın önümüzdeki dönemde işin önemli bir parçası olmaya devam edeceğini vurguladı.

Ancak, ABD basınında çıkan haberlere göre, Amazon’un Alexa biriminde işten çıkarılan çalışan sayısının “birkaç yüz” olduğu ifade edildi. Bu kararın yanı sıra, hafta başında Amazon’un oyun biriminde 180’den fazla kişinin işine son verildiği ve bazı bölümlerin kapatıldığı da gündeme gelmişti.

Amazon, bu değişiklikleri müşteri odaklı yaklaşımı ve teknoloji alanındaki hedeflerine daha iyi ulaşmak için yapılması gereken adımlar olarak açıkladı. İşten çıkarılan çalışanlara ise katkıları için teşekkür etti.

Bu Yazıya Tepki Ver