Avrupa Güvenlik ve Demokrasi Konferansı Özet

image_67b2468391265
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önde Gelen Siyasetçilerin Panel Katılımları

Konferans, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkevics, İzlanda Başbakanı Kristrun Mjoll Frostadottir ve Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic’in 1975 Helsinki Anlaşmalarına atıfta bulunan “Helsinki’den 50 Yıl Sonra Avrupa Güvenlik Mimarisi” başlıklı panele katılımıyla başladı.

Balkan Ülkelerinin AB’ye Katılımı ve Rekabetçiliğin Artırılması Konuları

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ve AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Marta Kos, Balkan ülkelerinin AB’ye katılımının hızlandırılması konulu bir panelde konuşacak. Ayrıca Lüksemburg Başbakanı Luc Frieden, “Avrupa Rekabetçiliğinin Artırılması” konulu panelde yer alacak.

ABD’nin Ukrayna-Rusya Savaşı ve Avrupa’daki Demokrasi Endişeleri

Konferansa damgasını vuran konulardan biri, ABD’nin yeni starzbet giriş yönetiminin Ukrayna-Rusya Savaşı’ndaki rolü oldu. Ayrıca Avrupa’nın savaşı sona erdirmek için barış müzakerelerine katılımı konusundaki anlaşmazlıklar ve ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’in “Avrupa’da demokrasi eksikliğine” ilişkin tartışmalı sözleri gündeme oturdu. Vance, Avrupa hükümetlerini göç, ifade özgürlüğü ve siyasi muhaliflere yönelik sansür konularında eleştirirken Avrupalıları demokrasiye yönelik tehdit konusunda uyardı. Bu önemli konferans, Avrupa’nın geleceği ve güvenliği üzerine kritik konuların ele alındığı bir platform olma özelliğini taşıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver