Ayda’nın Babası: Arayıp Soran Çok Oldu, Reklam İçin Arayanlar da Var

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Ekim’de Ege Denizi’nde Seferihisar açıklarında gerçekleşen deprem, İzmir’in yanında 15 şehirde daha hissedildi. 115 insanın hayatını kaybetmesine sebep olan deprem sonucunda yıkılan binalardan biri olan Bayraklı ilçesindeki Rızabey Apartmanı’nın enkazı altından 91 saatin ardından üç yaşında olan Ayda Gezgin sağ halde kurtarıldı. Annesi Fidan Gezgin’in cesedine ulaşılan Ayda, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye altına alındı.

Depremden 91 saatin ardından mucize bir şekilde 3 Kasım’da enkaz altından sağ halde çıkarılan Ayda’nın tedavisi, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde yapılıyordu. 7 Kasım tarihinde tedavisi ve kontrolleri yağılan Ayda’nın taburcu olmasına karar alındı. Öğleden sonra baba Uğur Gezgin, kızı Ayda’yı kucağına alarak hastaneden çıkış yaptı ve yakındaki bir araca doğru hızlıca ilerledi.

Babasının kucağında olan Ayda’nın ayaklarının çıplak, üstüne bir ceket örtülü halde hastaneden çıktı. Babanın yanındaki ismi öğrenilemeyen bir şahsın elinde oyuncaklar götürdüğü görüldü. Ayda ile babası, ardından oradan araçla ayrıldı. Ailenin bir akrabasının evine gittiği belirtildi.

SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİ TOPLADI

Türkiye’nin ümidi olan, herkese mutluluk gözyaşı döktüren Ayda’nın hastaneden babası Uğur Gezgin’in kucağında, ayakları ayakkabısız, üstüne bir ceket atılarak götürülmesi ise eleştirilere yol açtı. Baba Uğur Gezgin de Ayda’nın hastaneden taburcu olması ve evde geçirdiği zamanları şu ifadelerle anlattı:

‘AYDA’MI KUCAKLAMAK İSTEDİM, SARILMAK İSTEDİM. HEPSİ BU…’

‘Ayda, iyileşti ve hastaneden çıktık. Kucağıma aldım, sarıldım, sarıp-sarmaladım. Ben öyle istedim. Zaten hastane kapısına kadar getirilmişti. Kucağıma alıp kapının önünde bekleyen araca götürdüm. Bunda garipsenecek ne var. Kızımı, Ayda’mı kucaklamak istedim, sarılmak istedim. Hepsi bu…O fotoğraf karesinde babanın kızına sevgisi var, özlemi var. Şu an bir yakınımızın evinde kalıyoruz. Ayda da çok iyi, şu an sizinle konuşurken ağabeyiyle oyun oynuyor. Psikolojik destek de alıyor.

‘GEREKLİ PSİKOLOJİK DESTEĞİ SAĞLIYORLAR’

Sağ olsun hocalarımız burada, gerekli psikolojik desteği de sağlıyorlar. Türkiye’nin her yerinden, herkesten destek telefonları geldi. Ayda için sevinçlerini paylaştılar, üzüntümüze, acımıza ortak oldular. Sahip çıkan, arayan soran çok kişi var. Tabii ki reklam için arayan, gündeme gelmek için yapanlar da var.’

İLİşKİLİ HABERLER Ayda'nın Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ayda’nın Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı

İzmir Depreminde Yıkılan Binaların Sorumluları Tutuklandı

İzmir Depreminde Yıkılan Binaların Sorumluları Tutuklandı

İzmir'deki Tsunamiden Yeni Görüntüler

İzmir’deki Tsunamiden Yeni Görüntüler

Ayda Bebek Taburcu Oldu

Ayda Bebek Taburcu Oldu

Bu Yazıya Tepki Ver