CE Ehliyeti için Sürücü Kursu Koşulları
CE ehliyeti almak için sürücü kursuna kaydolacağınızda, birtakım koşullar bulunuyor. Uzun ve büyük araçlar için tır ehliyeti almadan, birçok belge ve kayıt işlemini tamamlamakta fayda var. Yaş, evrak şartları ve daha fazlası, sürücü kursu içeriğimizde…
Tır Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?
Sürücü kursunda tır ehliyeti için başvurduğunuzda, CE ehliyeti olarak tanımlanan belge talep etmiş olursunuz. Uzun, arkası çıkarılıp takılabilir ve büyük araçları sürebilmeniz için, sürücü kursundaki tır ehliyeti aşamalarını tamamlamalısınız. Sadece kursu tamamlamanız yeterli değildir, ayrıca başarı kriterleri ve evrak koşulları bütün olarak sağlanmış olmalıdır.
Tır Sürücü Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?
İlk olarak geçerli kimlik belgesi, sağlık raporu, biyometrik fotoğraf, sicil kaydı, diğer ehliyet belgeleri olmalıdır. İlaveten istenen tır ehliyeti belgeleri varsa, onlar da tamamlanmış olmalıdır. İkamet, nüfus kayıt belgesi, kan grubu kartı vs. istenebilmektedir.
Tır Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?
Güncel olarak geçerli olan, tır ehliyet yaş sınırı 21’dir.
Tır Ehliyeti Alabilmek İçin Hangi Şartlar Gereklidir?
Belgelerinizin tam, güncel ve verilen listeye uygun şekilde tamamlanması gerekmektedir. Kursu da başarıyla bitirerek CE ehliyeti alabilirsiniz.
Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım?
Bir araç sürmek istediğinizde kurs seçimi öncesi fikir almak isteyebilirsiniz. Genelde başlangıç olarak B ehliyetine yönelik sürücü kursu talep edilmektedir. Fakat önceden bunu aldıysanız ve büyük araç, kamyon vs. ehliyeti alacaksanız C ehliyet kursuna başvurabilirsiniz.
Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir?
Kursa hazırlık esnasında hemen her yerde görebileceğiniz belge talepleri, kimlik, fotoğraf, sağlık belgesi, sicil kaydıdır. B, C ehliyeti de sürücü kursu tarafından istenebilmektedir. Taleplere göre kurs için gereken belgelerde ekler olabileceğinden, direkt liste alarak devam etmeniz gerekecektir.
Fotoğraf sayısı genelde 2-10 arasında değişebilmektedir. E devlet üzerindeki bilgilerinizin de güncel olması kaydıyla sürücü kursu evraklarını hazırlamalısınız. Nüfus kayıt örneği, evlilik belgesi, adres bildirim vs. konuları, evrak teslim sürecinde önem kazanmaktadır. Belgelerde geçerliliğin sürmesi için, üzerinde değişiklik olmaması gerekmektedir.
Neden İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi Almalısın?
Herkes İstanbul içindeki trafikte özel direksiyon kursuna zorunlu değildir. Ancak şehrin korkutan trafiği ve deneyim eksikliği özel direksiyon dersi alma ihtiyacı doğuruyor. Merkezi yerlerde çoğalan trafik karmaşasından siz de tedirgin oluyorsanız, sürüşte daha deneyimli olabilirsiniz.
Özel Direksiyon Dersi Aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?
İstanbul içerisinde önceden araç sürdüyseniz, on civarında ders almak yeterli gelecektir. Sürüş deneyimi olanlara özel direksiyon dersi verileceğinde, hiç deneyimi olmayan yeni ehliyet almış kişiler, daha fazla talep edebilmektedir. Özetle, bireysel durumunuz ve beklentilere göre trafiğe çıkma süresi de değişmektedir.
İstanbul içinde hangi araç için özel direksiyon kursu alacağınız da trafiğe çıkma sürenizde etkili olabilmektedir. Net bir özel direksiyon dersi süresi için kursumuza direkt başvuru yapmanız önerilmektedir. Bazı araçlar, pratikte diğer araçlara göre zorlu olacağından, kurs hocanızla ve yöneticilerle bu durumu görüşmelisiniz.