Eski Honduras Devlet Başkanı ABD’de Uyuşturucu Kaçakçılığından Suçlu Bulundu

image_65ebfb7614c39
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Juan Orlando Hernandez, New York’ta Yargılandı

Eski Honduras Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez, ABD’de yargılandığı davada “uyuşturucu kaçakçılığından” suçlu bulundu. Hernandez, New York’taki Federal Mahkeme’de jürinin oy birliği kararıyla uyuşturucu ticareti yapmak, komplo kurmak ve silah bulundurmak suçlarından cezalandırıldı.

Savcı Tanıkların İfadelerini Doğruladı

Savcı Jacob Gutwilig, tanıkların ifadelerini dinledikten sonra Hernandez’in uyuşturucu kaçakçısı olduğuna dair “makul şüphelerin ötesinde” bir sonuca vardıklarını belirtti. Hernandez ise suçlamalara karşı çıkarak, tanıkları “profesyonel yalancılar” olarak nitelendirdi.

Ömür Boyu Hapis Cezası Tehlikesi

Yerel basında çıkan haberlere göre, Hernandez ömür boyu hapis cezası alabileceği belirtiliyor. ABD Federal Savcılığı, Hernandez’i uyuşturucu kaçakçılığı ve silah ticareti konusunda suçlamıştı.

ABD’nin İade Talebi

Honduras Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ABD Büyükelçiliğinin Hernandez’in tutuklanmasını talep ettiğini açıklamıştı. Yüksek Mahkeme, Hernandez’in ABD’ye iadesi talebini ele almak üzere bir yargıç atamıştı.

Kardeş de Hapis Cezası Aldı

Hernandez’in kardeşi Juan Antonio Tony Hernandez, Mart 2021’de ABD’de uyuşturucu ve silah kaçakçılığından ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Bu durum, ailenin uyuşturucu ve kaçakçılık suçlamalarıyla yargılandığına işaret ediyor.

Bu Yazıya Tepki Ver