Luis Rubiales Kimdir?
İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı olan Luis Rubiales, 2018-2023 yılları arasında görev yapmıştır. Ancak, bazı sözleşmelerde yolsuzluk yapmakla suçlanmıştır. Rubiales, yurt dışında bulunmaktayken hakkındaki yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle İspanya’ya döndü ve Madrid’deki havalimanında gözaltına alındı.
Yolsuzluk İddiaları
Madrid’in Mahadahonda ilçesindeki bir mahkeme tarafından başlatılan soruşturmada, Rubiales’in RFEF ile bağlantılı bazı sözleşmelerde inşaat firmalarından yüklü miktarda komisyon aldığı iddia ediliyor. İspanya resmi haber ajansı EFE, Rubiales’in, eski bir futbolcu olan yakın arkadaşı üzerinden bu komisyonları aldığını belirtiyor. Ayrıca, RFEF’in Suudi Arabistan ile yaptığı anlaşmada da Rubiales’in komisyon aldığı iddiaları bulunuyor.
Rubiales’in Savunması
Rubiales, yaptığı açıklamalarda tüm suçlamaları reddederek, banka hesabındaki paraları çalışarak ve tasarruf ederek elde ettiğini savunmuştur. Daha önce Kadınlar Futbol Dünya Kupası’nı kazanan İspanya takımının kupayı kazanmasının ardından yaşanan tartışmalı bir olay nedeniyle Eylül 2023’te istifa etmek zorunda kalmıştı.
Sonuç
Rubiales’in hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve gözaltına alınması, İspanya futbol camiasında büyük yankı uyandırmış durumda. Rubiales’in önümüzdeki günlerde mahkeme tarafından ifade vermeye çağrılması bekleniyor. Bu süreçte yaşanacak gelişmeler futbol camiası tarafından yakından takip edilecektir.