Kaldırma Ekipmanları

Screenshot_3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir iş yapılırken yükün yukarıya doğru kaldırılması sırasında farklı kaldırma ekipmanları kullanılır. Kullanılacak olan ekipmanın nasıl seçileceği ekipmanın kullanılacağı alana ve taşınacak olan yüke göre belirlenmektedir.

Kaldırma ekipmanları;

  • Platformlar
  • Caraskal
  • Transpaletler
  • Hubzug
  • El ve Yük Arabaları
  • Forkliftler
  • Mini Elektrikli Vinç şeklindedir.

Endüstrinin; tersane, şantiye, depo, nakliye, kargo firmaları vb., çok farklı alanlarında farklı türlerine rastlanmaktadır.

Platformlar

Platformlar bir nevi açık alanda kullanılan asansör sistemidir. Merdiven ya da asansörün olmadığı alanlarda bireylerin yükseğe çıkarak rahatça çalışmasını sağlar. Kullanım alanına göre farklı büyüklükte seçilebilirler.

Caraskal

Diferansiyel palanga sistemi olan caraskallar kaldırma kuvvetini kaldırılan yükten daha az hale getirerek taşınmasını sağlamaktadır. Elektriksiz modelleri uzun zaman gerektirirken elektrikli modelleri yükün hızlı kaldırılmasına olanak verir.

Piyasadaki caraskallar yük kapasitesine göre farklı çeşitlerde satılırlar.

Transpaletler

Bir yükün taşınması ve boşaltılması sırasında işlemleri hızlandıran ve güçten tasarruf sağlamaya yarayan kaldırma ekipmanlarıdır.

Kapalı ya da açık alanlarda düz zeminde kısa mesafe yük taşımacılığı sağlar. Manuel hareket sistemine sahiptir. Tekerlekli yapısı sayesinde çekme, itme kuvveti ile kullanılırlar.

Hubzug (Opçuk)

Ağır iki farklı yükün birbirine zincirlenerek bağlanmasıyla birbirlerine yaklaştırılmasını sağlayan bir kaldırma ekipmanıdır. Yatay şekilde işlem yapma olanağı sağlar.

Genel olarak piyasadaki hubzugların zinciri 1,5 metre uzunluğundadır. Gerekli durumlarda ek zincir takılarak istenilen miktarda uzatılabilir.

El ve Yük Arabaları

Ağır cisimlerin taşınması için tercih edilirler. Çok sayıda modeli ve türü vardır. Uzun süre dayanıklı ve sağlam araçlardır. Kaldırma kapasitesine göre piyasada farklı el ve yük arabaları bulunmaktadır.

Forkliftler (Çatallı İstifleyici)

Yük taşıma işleminin kısa mesafede yapılmasını gerektiren yerlerde tercih edilirler. İnsan gücünün yetersiz kaldığı taşıma işlemleri için kullanılırlar.

Kolay, hızlı ve rahat taşıma işlemi sağlar. Kapasitesi taşınacak olan yüke göre ayarlanarak satın alınabilirler.

Mini Elektrikli Vinç

Yük kaldırıp indirmeye yardım eden çelik malzemeden üretilmiş kaldırma ekipmanları orta ölçekli fabrikalarda da kullanılır. Piyasada kullanım alanlarına göre farklı çeşitlerde mini elektrikli vinç modellerine rastlamak mümkündür.

Montaj edilmesi kolay ve hızlıdır. Kullanımı çok rahattır.

Kaldırma Ekipmanları Nereden Satın Alınır?

https://www.hamdidede.com/kaldirma-ekipmanlari-34  internet sitesi üzerinden farklı kaldırma ekipmanlarını incelemek ve satın almak mümkündür. İhtiyaç duyulan ürün seçilerek satın alma aşamaları tamamlandıktan sonra firmanın anlaşmalı olduğu kargo şirketi tarafından alınan ürün verilen adrese iletilmektedir.

Bu Yazıya Tepki Ver