Kırıcı Delici Matkap Nasıl Çalışır?

Darbeli matkabın eylemi tam da adında anlaşılacağı üzere: bu bir çekiç ve birlikte çalışan bir matkaptır.

bosch yedek parça
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Darbeli matkabın eylemi tam da adında anlaşılacağı üzere: bu bir çekiç ve birlikte çalışan bir matkaptır. Kırıcı delici matkap delik delmek ve vida çakmak için ideal oldukları için bu adla anılırlar, matkap sürücüleri son derece kompakt olabilir. Makine Ustasi internet sitesi üzerinden kırıcı delici matkap çeşitleri inceleyebilirsiniz.

Kırıcı Delici Matkap Özellikleri

“Matkap Sürücüsü” terimi tipik olarak akülü, pille çalışan bir alete atıfta bulunur ve vidalama özelliğinin anahtarı, tork eşiğinin ayarlanmasını sağlayan ayarlanabilir bir kavramadır. Memnuniyetinize göre çevirdiğinizde, bu, dikkatli bir hız manipülasyonu ile yönlendirmek zorunda kalmadan, sadece tetiği sıkarak birden fazla bağlantı elemanını gerekli derinliğe sürmenizi sağlar. Delik açarken, debriyaj genellikle maksimum tork uygulaması ve sabit dönüş sağlayan ayrı bir delme moduna ayarlanır. Bu tür vidalama işlevi, kablolu makinelerde çok daha az yaygındır, ancak aşağıdaki gibi birkaç küçük istisna vardır.

Standart bir kırıcı delici matkap, aynanın arkasına bir dizi hızlı ve sert darbe ile tamamlanabilen döner bir hareket kullanır, bu da bitişik odaların veya binaların duvarlarından geçerken sıklıkla duyabileceğimiz yüksek tırtıklı delme sesleriyle sonuçlanır. Bu ekstra kuvvet, bir duvar matkap ucunun, ahşap veya metal için bir matkap ucu gibi sert malzemeleri kesmek yerine, sert malzemeleri delmesini sağlar. Darbeli modlar gerçekten yalnızca bu daha ağır iş uygulamaları için tasarlanmıştır.

Kırıcı delici matkap; yalnızca tuğla ve duvar için uygun olduğu anlamına gelmez. Hemen hemen her durumda darbe hareketi kapatılabilir. Bu sayede makine, malzemeye veya aksesuara zarar vermeden daha yumuşak malzemeleri delmek veya vidaları takmak için standart bir döner matkap gibi çalışacaktır. Makine Ustasi internet sitesi üzerinden matkap modellerine bakabilirsiniz.

Kaynak: https://makineustasi.com/market/kirici-delici/makita-hr-2470-kirici-delici-matkap/

 

Bu Yazıya Tepki Ver