Maudro, Uluslararası Gözlemcilerle Buluştu

image_66a5e35395005
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maudro, başkent Karakas’ta gerçekleştirilecek devlet başkanlığı seçimi öncesi uluslararası gözlemcilerle bir araya geldi.

Maudro’dan Seçim Açıklamaları

Maudro, Venezuela’da en sağlam seçim sisteminin olduğunu savunarak, halkın tercihine saygı duyulmasını istedi. Seçim sonuçlarının kazananı belirleyeceğini vurguladı.

Ulusal Seçim Konseyi’nden Yetki Açıklaması

Maduro, seçim gözlemcilerinin davet edilmesi konusunda Ulusal Seçim Konseyi’nin tek yetkili olduğunu belirtti ve yasalara saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

Venezuela’daki Değişim Süreci

Maudro, Venezuela’nın zor zamanları atlattığını, ekonomiyi düzelttiklerini ve üretim sistemini çeşitlendirerek güçlendirdiklerini ifade etti. Hiperenflasyonun kontrol altına alındığını söyledi.

Uluslararası Gözlemcilerin Katılımı

Venezuela’ya 900’den fazla uluslararası gözlemcinin geldiği bildirildi. Gözlemciler arasında Türkiye’den bir heyet, Afrika Birliği, CEELA, eski İspanya Başbakanı Jose Luiz Rodriguez Zapatero ve eski Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim de bulunuyor.

Venezuela halkı, bugün yeni devlet başkanını seçmek için sandık başına gidecek. Sonuçlar merakla bekleniyor.

Bu Yazıya Tepki Ver