Ukrayna: Rusya, Donetsk bölgesine 8 S-300 füzesi ve 20 İHA ile saldırı gerçekleştirdi

image_65686c29b9bb9_jKKhqB
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın saldırısı sonucu can kayıpları ve yaralılar var

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, Rusya’nın bu gece Donetsk bölgesine yoğun bir saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. 8 adet S-300 füzesi ve 20 İHA kullanılan saldırılar sonucunda can kayıpları ve yaralılar olduğu bildirildi.

Pokrovsk saldırısında bir ailenin dramı

Saldırılardan etkilenen şehirlerden biri olan Pokrovsk’ta bir apartman, 9 ev, polis karakolu, araçlar ve garajlar hasar gördü. Enkaz altında kalan bir aile, 6 aylık bebekleriyle birlikte hayatta kalmaya çalıştı. Neyse ki, polis ve sağlık görevlileri tarafından kurtarılan bebek şu anda hastanede tedavi altında.

Novogrodivka’da bir çocuk yaralandı

Novogrodivka şehrine düzenlenen saldırıda ise bir füze apartmana isabet etti ve 13 yaşında bir çocuk yaralandı. Arama kurtarma ekipleri şu anda enkaz altında başka kişilerin olabileceği endişesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Mirnograd polis karakoluna saldırı

Mirnograd şehrindeki polis karakoluna yapılan saldırıda ise 2 adet S-300 füzesi kullanıldı. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor.

Bakan Klimenko, saldırılarda en az 10 kişinin yaralandığını ve 4’ünün çocuk olduğunu belirtti. Rusya’nın bu saldırılarının ardından bölgedeki gerilimin daha da tırmandığı görülüyor.

Bu Yazıya Tepki Ver