Oto ekspertiz sırasında aracın donanım ve aksamlarına ilaveten yapılan fren, süspansiyon yanal kayma testi aracın durma sırasında ve sürüş esnasında, ne derecede verimli olduğunu ve rot balansında herhangi bir sorun olup olmadığını belirten bir testtir.

antalyacomputest (1)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oto ekspertiz sırasında aracın donanım ve aksamlarına ilaveten yapılan fren, süspansiyon yanal kayma testi aracın durma sırasında ve sürüş esnasında, ne derecede verimli olduğunu ve rot balansında herhangi bir sorun olup olmadığını belirten bir testtir. Antalya araç testi sırasında mutlaka yapılan bu test aynı zamanda araç hakkında ön bilgiyi ve ilk tespit edilen sorunlarla ilgili de bilgi verir.

Neden Yaptırmalıyım?

Bu test, dur kalk sırasında, virajlarda, dönüşlerde ve trafikte sürüş yaparken aracın ne kadar sağa ya da sola kaydığını gösteren bir testtir. Ayrıca durma sırasında aracın ne derecede esneyerek durduğunu gösterir. Frene basıldığında araç içinde ileri geri gitme durumu var ise bu süspansiyon, fren ya da balatalarda bir sorun olduğunun sinyalini verir. Sert duruş anlamına da gelen bu sorun ileride ciddi kazaların da oluşmasına neden olabileceği için belirli aralıklarla Antalya Computest sitesinden alınacak hizmet ile kontrol edilmelidir.

Bu test sırasında farklı makineler kullanılırken aynı zamanda uzman bir kişi tarafından da manuel olarak kontrol sağlanır. Fren sırasında motorun çıkardığı ses, arabanın sapma oranı ve yavaşlama esnasındaki ivmesi de ayrıca belirlenir.

Testin Süresi ve Maliyeti Nedir?

Antalya oto ekspertiz firmasından alabileceğiniz bu testin ne kadar süreceği tamamen aracın durumuna bağlıdır. Bununla birlikte, maliyet ile ilgili bilgiyi de Antalya Computest sitesinin müşteri temsilcileri kanalı ile alabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver