Cast Ajans Ankara’da Zirve Maydonoz Ajansın!

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Türk Dizi ve Sinema sektörüne yüzlerce yeni yüz kazandıran Maydonoz Ajans, 2021 yılında da iddialı isimleri sektöre kazandırmaya devam ediyor. Ajans’ın sahibi Yağmur Gökkaya’nın yeni keşifleri ise Dilin Döğer, Mira Sude Güneş oldu.

Maydonoz Ajans’ın daha önceden, Esra Bilgiç, Nilay Deniz, Alperen Duymaz, Berfin Nilsu Aktaş, Sıla Saraç, Sude Doğar ve Dilara Öztunç gibi isimleri Cast Ajans Ankara sektöründe keşfederek sektöre kazandırdığının altını çizerek ajans sahibi Yağmur Gökkaya ile yapmış olduğumuz röportajı yayınlayalım istedik.

 

Oyuncu / oyuncu adaylarını seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Sektördeki prensiplerimin başında başka bir ajansa kayıtlı hiçbir oyuncu adayı ile ilgilenmemek, teklif götürmemek var diyebilirim. Ve seçeceğimiz insanlar da bizim için en önemli olgular ise güven, sadakat ve dürüstlük. Aklı başında hayal dünyasında yaşamayan ve ne istediğini bilen insanları kadromuza dahil etmeye özen gösteriyoruz.

Ankara’dan Türkiye’ye yeni starlar çıkartıyorsunuz bunun sırrı nedir?

İşimi etik kurallar ile ekip birliği ile yapıyor olmam diyebilirim. Öncelikle karşıma gelen adayların ne istediğini öğrenmem gerek, popüler mi olmak istiyor yoksa gerçekten iyi bir oyuncu mu?

Popüler olmak ile star olmak arasında ciddi farklar var. Popülerlik için yarışma programları, sosyal mecralar yeterli olabiliyor birçok alternatif var. Günümüzde var olan popülarite hızla var olup hızla yok oluyor. Kalıcı ve star olarak sektörde yer edinmenin asıl sırrı ise donanımdan geçiyor.

Yani işin özür kanepede uzanarak bir reklam, bir dizi veya bir filmde ne var ya bunda bende yaparım bende oynarım dur ben bir ajansa başvuru yapıyım diyen saçma düşünceleri gerçekle yüzleştirerek, kardeşim bu meslek zor ve meşakkatli yapacaksan ya düzgün yap ya da hiç ajanslarla işin olmasın diyerek gönderiyoruz, buda arkasından başarımızı getiriyor.

(Buradaki sohbette kahkahalar havada uçuşuyor)

İşin özü, bize ciddi insanlar lazım…

Oyuncu olmak isteyenlere tavsiyeleriniz nedir?

Öncelikle şunu bilmeleri gerekir güzellik veya çirkinlik kavramı önem arz etmiyor. Fiziksel açıdan iyi olmaları hiçbir başarıya imza atmayı sağlamıyor. Önemli olan fark yaratacak bir alt yapıya sahip olmaları. Bu fark onları sektörde bir noktaya getirecektir. Ben bir oyunculuk ajansı ‘na yazılıyım fotoğraf çektirip ünlü olayım hayali kurmasınlar. İyi bir ajans veya menajer bulup, menajerlerinin tavsiyesi üzerine gerek oyunculuk gerekse dans veya farklı sanat eğitimlerine yönlendirmiş olduğu yerlerden eğitim alsınlar.

Oyunculuk mesleği lüks bir meslek, ne var ki bende oynarım bu reklamda, bu sahnede deme ile olmuyor. İnsanlar yıllarını veriyor bu mesleğe bunları iyi ölçüp tartmaları gerekiyor.

 

Türkiye’de gündemdeki birçok oyuncuyu ajansınızdan kovduğunuz söyleniyor. Bu kadar gündemde oyuncuları ajanstan atmak sizce doğru bir hareket mi?

Ben bugünlere geldiysem Maydonoz Ajans’ın ilk sahibi Korkut Baran tarafından bu günlere geldim ve onun ideolojisi eğer bir kişi ahlaksız, edepsiz ve karaktersizse ne kadar para kazandırırsa kazandırsın gözünün yaşına bakmadan kapıyı göstermelisin derdi ve bende onun yolundan ilerliyorum. Asıl azmaz bal kokmaz atasözü, kendisini belli eden özelliklere sahip olanlar her ne sebep karşılarına çıksa bile yine de özlerinden, ailelerinden ve geçmişlerinden gelen özellikleri kaybetmezler.

Bizde insanların şöhretleri, kariyerleri ve popülerlikleri hiç önemli değil. Önemli olan Ahlaklı bir birey olmalıdır, Sanatçı diyebilmemiz için.

 

Buradan binlerce oyuncu adayı bu röportajı okuyor olacak ve sizlerle iletişime geçmek veyahut ajansınıza başvuru yapmak isteyeceklerdir hangi yolları izlemeleri önerirsiniz?

 

Cast Ajans Başvurusu yapmak isteyenler Maydonoz Ajans’ın Resmi web sitesinden başvuru yapabilir. Başvuru bölümünde detaylı soru cevaplar var iyi okusunlar. Başvurudaki bilgileri eksiksiz doldursunlar çünkü başvuru bölümümüz detaylı olarak inceliyor tüm başvuru ayrıntılarını. Filtresiz yüzlerinin net gözüktüğü fotoğrafları tercih etmeleri yeterli olacaktır.

 

Teşekkür Ederiz.

Ben Teşekkür Ederim…

Bu Yazıya Tepki Ver