ABD Başkanı Joe Biden, Özel Yetkili Savcı Hur’un Raporunu Değerlendirdi

image_65c5c03de1f5c
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biden, Savcılıkla İşbirliği Yaptığını Savundu

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, Özel Yetkili Savcı Hur’un kamuoyuna yeni açıkladığı raporu değerlendirdi. Biden, evinden çıkan gizli belgelerle ilgili olarak savcılıkla işbirliği yaptığını, ilgili dosyaların çoğunu kendisinin değil görevlilerin taşıdığını ve gizli dosyaları kasıtlı olarak elinde tutmadığını belirtti. Ayrıca, raporda kendisine yönelik herhangi bir suçlama olmadığını vurguladı.

Biden, Hafızası ve Akıl Sağlığı Hakkındaki İfadeleri Geri Çevirdi

Biden, raporda yer alan hafıza ve akıl sağlığıyla ilgili ifadelere tepki gösterdi. Kendisinin akıl sağlığının ve hafızasının gayet iyi durumda olduğunu savunan Biden, rapordaki bu tür ifadelerin doğru olmadığını belirtti. “Bana hafızası iyi değil demiş, hafızam iyi durumda. Oğlumun ölüm yılını hatırlamadığım belirtilmiş, buna nasıl cüret ederler, kim bunu unutabilir.” şeklinde konuştu.

Meksika Devlet Başkanı Sisi İfadeleri Gündem Oldu

Biden, hafızasının iyi durumda olduğunu ifade ettikten kısa bir süre sonra Gazze ile ilgili bir soruya yanıt verirken, “Meksika Devlet Başkanı Sisi ile görüştüm” dedi. Bu ifadesi Amerikan kamuoyunda ve medyasında gündem oldu. Özellikle Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, bu cümleyi sosyal medya hesaplarından paylaşarak, “Biden başkanlığa uygun değil” yorumlarını yaptı. Bu cümle, Biden’ın hafızası hakkında ciddi soru işaretlerine neden oldu.

Biden’a Suçlama Yapılmayacak

Özel Yetkili Savcı Robert Hur, raporunda Biden’ın gizli belgeleri “bilerek” elinde tuttuğunu ancak hafızasının zayıf olduğunu belirtmişti. Hur, Biden’a yönelik suçlama yapmayacaklarını açıkladı. Raporunda, “Bir duruşmada Bay Biden muhtemelen kendisini jüriye karşı sempatik, iyi niyetli ve hafızası zayıf yaşlı bir adam olarak sunacaktır, aynen bizimle görüşmesinde olduğu gibi.” cümlesi yer aldı.

Gizli Belgeler Hakkında Daha Önce Açıklamalar Yapılmıştı

Ocak 2023’te yapılan açıklamalarda, Biden’ın kişisel ofisinde ve evinin bir bölümünde gizli belgeler bulunduğu belirtilmişti.

Bu Yazıya Tepki Ver