Akıllı Kıyafet Devrimi ABD’den 22 Milyon Dolarlık Tekstil Yatırımı

Screenshot_37
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD, akıllı tekstil ürünlerinin geliştirilmesi için büyük bir yatırım yaparak yeni bir çağı başlatıyor.

Teknoloji ve bilim kurgu filmlerinin vazgeçilmez öğelerinden biri olan akıllı giysiler, artık gerçek dünyada hayat buluyor. ABD, akıllı tekstil ürünleri geliştirmek amacıyla 22 milyon dolarlık dev bir yatırım yaparak bu alandaki devrimi başlatıyor.

Akıllı Tekstil (AST) Geliyor

Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi tarafından yapılan açıklamada, “Gelişmiş akıllı tekstil şu anda İstihbarat İleri Araştırma Projeleri Faaliyeti (IARPA) kapsamında geliştirilmekte. ‘Akıllı e-pantolon’ olarak adlandırılan bu program, ABD hükümetinin kameralar, sensörler ve tellerle donatılmış akıllı tekstil sektörünü geliştirmeyi amaçlıyor.” denildi.

Veri Kaydeden Kumaşlar

Bu projenin hedefi, giysiler aracılığıyla veri kaydetmeyi, görüntüleri ve sesleri kaydetmeyi ve GPS bilgilerini iletmeyi mümkün kılmak. Ayrıca, ABD’nin tasarladığı “akıllı e-pantolonlar” günlük kullanımda rahatça giyilebilecek şekilde tasarlanıyor, yani esneme, bükülme ve yıkama gibi günlük kullanıma uygun olacak.

Büyük Şirketler de Yatırım Yapıyor

Bu alandaki son gelişmeler henüz tam anlamıyla oturmuş değil, ancak Apple gibi dünyaca ünlü teknoloji şirketlerinin yanı sıra birçok kuruluş ve firma, “akıllı kumaş”ın geliştirilmesine yatırım yapıyor. Bu yatırımlar, giyilebilir teknolojinin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor.

Akıllı tekstilin hayatımıza girmesi, giyim sektörünü baştan aşağı değiştirebilir ve pek çok yeni uygulamanın kapısını aralayabilir. Bu teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Bu Yazıya Tepki Ver