AKP’li Tayyar: Elimiz değmişken dar bölgeyi getirsek, Cumhur ittifakı 400 vekil çıkarabilir

AKP'li Tayyar: Elimiz değmişken dar bölgeyi getirsek, Cumhur ittifakı 400 vekil çıkarabilir
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesiyle ilgili, “Elimiz değmişken bir de dar bölgeyi getirsek, ilk seçimde cumhur ittifakının vekil sayısı 400 ’e çıkabilir. Mesela; Gaziantep 14-0 olabilir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Karabağ ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin seçim barajıyla ilgili sorusu üzerine, “Yüzde 7 netleşmiş vaziyette. MHP de 7 ’ye olumlu bakıyor” dedi. Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Nitekim baraj konusundaki arayış ve çalışmalar bu açıklamayla noktalanmış ve Cumhur İttifakı ’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Artık başka bir değerlendirmeye de gerek kalmamıştır” dedi.

Bahçeli’nin yüzde 7 seçim barajı açıklamasını sosyal medya hesabından değerlendiren AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, “İttifak mekanizması yüzde 10 seçim barajını fiilen ortadan kaldırdı. Barajın 7 ’ye indirilmek istenmesi önemli bir aşama. Elimiz değmişken bir de dar bölgeyi getirsek, ilk seçimde cumhur ittifakının vekil sayısı 400 ’e çıkabilir. Mesela; Gaziantep 14-0 olabilir” dedi.
 

İttifak mekanizması yüzde 10 seçim barajını fiilen ortadan kaldırdı.

Barajın 7 ’ye indirilmek istenmesi önemli bir aşama.

Elimiz değmişken bir de dar bölgeyi getirsek, ilk seçimde cumhur ittifakının vekil sayısı 400 ’e çıkabilir

Mesela; Gaziantep 14-0 olabilir.

— Şamil Tayyar (@samiltayyar27) September 1, 2021
Dar bölge sisteminde milletvekili sayısı kadar seçim çevresi oluşturuluyor. En çok oyu alan milletvekili seçiliyor. Milletvekillerini daha güçlü kılacağı savunulan sisteme MHP karşı. MHP dar bölgenin etnik, mezhepsel bölünmeye yol açacağını savunuyor.

Bu Yazıya Tepki Ver