“ANNA SANAT MÜZESİNDE” KİTABI YAYIN HAYATININ YENİ ÜYESİ “LEYLEK ÇOCUK KİTAPLARI”NDAN ÇIKTI

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

#KitapOkumayıSeviyorum mottosuyla yayın hayatına eylül ayında başlayan ve yayın çizgisini, merkezine nitelikli çocuk edebiyatını alarak belirleyen Leylek Çocuk Kitapları’nın yayımladığı ilk kitap “Anna Sanat Müzesinde” oldu. Hazel Hutchins ve Gail Herbert tarafından yazılan; 2019 yılında Kanada Çocuk Kitapları Merkezi tarafından en iyi çocuk kitabı olarak gösterilen ve yine aynı yıl INDIES Ödülü’nü alan Anna Sanat Müzesinde minik okurlara kitap okumayı sevdirecek.

Çocukları nitelikli kitaplarla buluşturmayı hedefleyen Leylek Çocuk Kitapları tarafından yayımlanan Hazel Hutchins ve Gail Herbert’in kitabı Anna Sanat Müzesi’nde, annesiyle birlikte müzeye giden Anna’nın gizli bir atölyeye tanık olmasıyla birlikte atıldığı macerayı konu ediniyor. Dünyanın farklı yerlerinde sergilenen birçok sanat eseriyle dolu kitap, bir çocuğun sanat müzesiyle tanışması için başlangıç niteliği taşıyor.

Anna Sanat Müzesinde, 0-6 yaş arası minik okurların edebiyat ve sanat etkileşiminin kapısını aralıyor. Süngerli oval köşesiyle ebeveynlerin gönül rahatlığıyla çocuklarına alabileceği kitap; sanat, müze, sanat eserleri, müze gezisi, müze kuralları gibi konuları minik okurlara tanıtıyor.

Kitap Hakkında

Anna için annesiyle sanat müzesini gezmek hiç eğlenceli değil. Müzedeki her şey eski ve sıkıcı, üstelik bir sürü kural var. “Dokunmayın!” “Girmeyin!” “Sessiz olun!” Kendi kendine eğlenmeye çalışmak da etrafta müze görevlisi varken pek kolay değil.

Fakat gizli bir atölyeye tanık olmasıyla, Anna için bambaşka bir bakış açısının kapıları aralanıyor. Acaba Anna’nın sanat müzesi gezisinde bir şeyler değişecek mi?

Dünyanın farklı yerlerinde sergilenen birçok sanat eseriyle dolu bu büyüleyici kitap, bir çocuğun bir sanat müzesiyle tanışması için mükemmel bir başlangıç.

Yazarlar Hakkında

Hazel Hutchins

Kanada’nın Alberta eyaletindeki bir çiftlikte doğmuş ve büyümüştür. Elliden fazla çocuk ve gençlik kitabının yazarıdır ve eserleri birçok dile çevrilmiştir. Gail Herbert ile birlikte yazdığı ve 2019 yılında Kanada Çocuk Kitapları Merkezi tarafından en iyi çocuk kitabı olarak gösterilen ve yine aynı yıl INDIES Ödülü’nü alan Anna Sanat Müzesinde çocuk kitabı ülkemizde Leylek Çocuk Kitapları tarafından yayımlanmıştır.

Gail Herbert

2008 yılında Hazel Hutchins ile birlikte hazırladığı Mattland kitabıyla Marilyn Baillie Resimli Kitap Ödülü’nü alan yazar Gail Herbert’in yine Hazel Hutchins ile birlikte yazdığı Anna Sanat Müzesinde kitabı Leylek Çocuk Kitapları tarafından yayımlanmıştır. Eşiyle birlikte Ontario’da yaşamaktadır.

Leylek Çocuk Kitapları Hakkında

2020 yılının eylül ayında ilk kitaplarını yayımlamaya başlayan Leylek Çocuk Kitapları yayın çizgisini, merkezine nitelikli çocuk edebiyatını alarak belirlemiştir. Çocuklara kitap okumayı sevdirmek ve kitabı çocukların hayatının bir parçası haline getirmek çocuk edebiyatının işlevlerindendir. Bu amaçla çocukları nitelikli kitaplarla buluşturmayı hedeflemektedir.

Sorgulayan, yaratıcı bireyler yetiştirmede kitap okuma alışkanlığı kazandırmak önemli bir etkendir. Okumayı sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak için çocuğun kitapla etkileşimi en doğru biçimde gerçekleşmelidir. Bu noktada çocuğun kitapla etkileşiminde aile-çocuk ve öğretmen-çocuk iş birliği önemlidir. Leylek Çocuk Kitapları çocuk ve kitap etkileşimin en doğru biçimde gerçekleşmesi için çalışmalar yapmayı hedeflemektedir.

Leylek Çocuk Kitapları listesine alacağı kitaplarda “çocuğa görelik”, “çocuk gerçekliği” ve “edebi nitelik” arar. Çocuk-edebiyat-sanat etkileşiminin kapısını aralayan resimli çocuk kitaplarında metin kadar resmin niteliğini de önemser.

Çocuk kitaplarını okumaktan keyif alan bir kadrosu vardır.

Bu Yazıya Tepki Ver