Bitcoin, Spot ETF Beklentileri ile 1,5 Yılın Zirvesine Ulaştı!

Screenshot_18
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de İlk Bitcoin Spot ETF’si Beklentileri, Bitcoin Fiyatını Yükseltiyor!

Bitcoin, Spot ETF Beklentileri ile Yükselişte

Bitcoin, kripto para dünyasının önde gelen ismi, ABD’de ilk Bitcoin spot ETF’sinin onaylanacağına dair çıkan spekülasyonlarla birlikte yüzde 12’den fazla bir artışla 34 bin doların üzerine tırmandı. Bu, Bitcoin’in son 1,5 yılın en yüksek seviyesini gördüğü anlamına geliyor. Aynı zamanda, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının toplam değeri 24 saat içinde yaklaşık yüzde 8,8 artarak 1,27 trilyon doları aştı.

Bitcoin, Spot ETF Beklentileri ile 6 Gündür Artıyor

Bitcoin, son 24 saat içinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin spot ETF’sini vivasbet onaylayabileceği spekülasyonlarıyla yüzde 12,4’lük bir yükseliş kaydetti. Bu, Bitcoin’in 34 bin doların üzerine çıkmasını sağladı ve fiyatı art arda 6 gündür yükselişte tuttu. Şu an itibarıyla Bitcoin’in fiyatı 33 bin 971 dolardır.

Piyasa Değeri 672 Milyar Doları Aştı

Son 7 gündeki değer artışı yüzde 23’e yaklaşırken, Bitcoin’in piyasa değeri 672 milyar doların üzerine çıktı. Kasım 2021’de vivasbet giriş görülen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 bin 990 dolardan bu yana Bitcoin, yaklaşık yüzde 50 değer kaybetmişti. Bu dönemde, kripto ile ilişkili şirketlerin hisseleri, özellikle Coinbase Global ve Bitcoin yatırımcısı MicroStrategy gibi, belirgin bir şekilde yükseldi.

ABD’de Bitcoin ETF’si Beklentileri Sürüyor

ABD’de ilk Bitcoin spot ETF’sinin piyasaya sürülmesi beklentileri hala devam ediyor. Özellikle “SEC’in, mahkemenin Grayscale Investments’ın ETF başvurusunu yanlış bir şekilde reddettiği” haberleri sonrasında, bu beklentiler daha da arttı. Analistler, Bitcoin için spot ETF’nin kullanıma sunulmasını, dijital paranın daha fazla yayılmasını ve kabul edilmesini teşvik eden önemli bir adım olarak görüyor. Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Blackrock ve VanEck, WisdomTree, Fidelity, Bitwise ve Invesco gibi şirketler, SEC’e Bitcoin spot ETF’si için başvuruda bulundular.

Ethereum da Yükselişte

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saat içinde yüzde 7,54’ten fazla bir artışla 1820 dolar seviyesine yükseldi. Ethereum’un da bu yükselişi, kripto para piyasasındaki genel olumlu havadan etkileniyor gibi görünüyor.

Bu Yazıya Tepki Ver