Covid-19 Ne Zaman Bitecek?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Herkesin bildiği üzere covid-19 ülkemizde 2020 yılı Mart ayından beri büyük bir sorun olmuş halde. Bu salgın hastalık yüzünden uzun zamandır kısıtlamalara maruz kaldık, işlerimiz etkilendi, sosyal hayatımız evin içinde oturmaktan ibaret oldu. Her gün bu hastalık ile ilgili yeni haberler çıkıyor. Personel sağlık net sitesinde bu hastalık ile ilgili tüm güncel haberleri bulabilmeniz mümkün. Henüz covid-19’un ne zaman biteceği belli olmasa da, sağlık net ile yeni bulunan grip aşıların ne zaman yapılacağı ve ne kadar etkili olduğunu öğrenebilirsiniz. Sağlık bakanının bu konuda yaptığı açıklamalar ilgili sitede detayları ile birlikte verilmiştir.

Covid-19 Hastalığına Yakalananlar

Covid-19 gencinden yaşlısına, fakirinden zenginine kadar ayırt etmeden bulaşıp hayati tehdit oluşturan ciddi bir hastalık. Devlet erkanından tutun futbolculara kadar herkese bulaşmaya devam ediyor. Belki de bulunduğunuz şehrin belediye başkanı bile korona virüse yakalanmış olabilir. Her gün bu hastalık sebebiyle birileri yoğun bakıma giriyor ya da ölüyor. Bu tip haberleri güncel olarak Personel sağlık haberlerinden öğrenebilirsiniz.

Covid-19’a Karşı Kendimizi Nasıl Koruyabiliriz?

Tüm insanlık için geçmiş çağlardan bu yana en önemli şey para değil sağlık olmuştur. Sağlığımızı kaybettikten sonra hiçbir şeyin değeri kalmıyor. Tam da bu yüzden şu anda en çok ciddiye almamız gereken salgın bir hastalık olan korona virüse karşı kendimizi nasıl koruyabiliriz en büyük sorudur. Herkes tarafından bilinmesi gereken temeller şunlardır:

-Evden dışarı çıkarken mutlaka ama mutlaka maske takılmalıdır.

-Dışarı çıkıldığında sosyal mesafe olan 1.5 metre kuralına uyulmalıdır.

-Bir yere dokunulduğunda ya da belirli aralıklarla, artık her yerde olması gereken dezenfektanlar sıkılmalı ve hatta eller bol sabunlu suyla güzelce yıkanmalıdır.

-En önemlisi de işimiz olmadığı sürece evde kalmaktır.

Bu hastalığa karşı nasıl önlem alınabileceği daha detaylı bir şekilde personel sağlık net haberlerinde bulunmaktadır.

Bu Yazıya Tepki Ver