Diş apsesi ölümünde yeni gelişme! ‘Sahte diş hekimi’ iddiası

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serik’e ast Merkez Mahallesi’nde oturan Durmuş Ay, 25 Kasım günü akşam saatlerinde halsizlik ve solunum sıkıntısı sebebiyle hastaneye götürüldü. 15 günde birkaç dişini çektirdiği saptama edilen Durmuş Ay’ın diş çekimi sonrası diş apsesi oluştuğu ve boyundan aşağıda yayılmaya başlayan enfeksiyon ardından şoka girdiği belirlendi. Serik Devlet Hastanesi acele servisinde müdahale edilen Durmuş Ay, solunum sıkıntısı sebebiyle cihaza bağlanırken, doktorlar kadar yürek masajı uygulandı. Durmuş Ay, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SEYYAR DİŞÇİ İDDİASI

Olayın arkasında Durmuş Ay’ın eski eşi ve 3 çocuğunun annesi Müjgan Korkmaz, olayla ilgili Serik Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, Durmuş Ay’ın apseli olan 5 dişinin ‘seyyar dişçi’ olarak tanıdık H.A. tarafından çekildiğini iddia ederek, şikayetçi oldu.
Olayın arkasından başlatılan soruşturma zarfında Serik Cumhuriyet Savcılığı, H.A. hakkında yakalama kararı çıkardı. Polis, ‘ölüme sebebiyet vermek’ suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan H.A.’yı arama çalışmalarını sürdürüyor.

“AĞRIYORDU ÇEKTİRDİM İŞTE”

Durmuş Ay’ın Mitat (15), Ömer (13) ve Efe (11) adlı 3 çocuğunun annesi olan eski eşi Müjgan Korkmaz, eşinin ölümüyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Müjgan Korkmaz, eşinin dişlerini çektirdiği gün çocuklarını yanına getirdiğini söylerken, Durmuş Ay’ın o anda hasta olduğunu fark ettiğini söyledi. Korkmaz, şöyle konuştu:

“Kan tükürüyordu. ‘Ne oldu Durmuş’ dedim. O da ‘Diş çektirdim’ diye yanıt verdi. Kime çektirdiğini sorduğumda, ‘Seyyar bir arkadaşım var. Çalıştığım dükkana geldi, ona çektirdim’ dedi. ‘Kaç diş çektirdin’ dedim. ‘5 diş çektirdim’ deyince ‘Durmuş sen ne yaptın? Kötü görünüyorsun, iyi değilsin. Niye böyle bir şey yaptın?’ dedim. O da bana ‘Ağrıyordu çektirdim işte’ dedi. ‘Neden çektirdin?’ dediğimde de ‘Sorma’ diyerek yanıt verdi. Bu şekilde bir konuşmamız oldu.”

‘SAĞ BÖLGESİ KOMPLE SİMSİYAH VE KAN YERLEŞIK ŞEKİLDEYDİ’

Eski eşinin 15 gün boyunca fazla fena olduğunu, bir şey yemediğini ve ağrı kesici kullandığını bildiğini anlatan Müjgan Korkmaz, “Durumu çok kötüydü. Ben gerekenin yapılmasını istiyorum. H.A. isminde sahte bir dişçiydi. Hatta öldüğü gün akşamı ‘Çorba yapıp, içireyim’ diye evine gitmiştim. Boğazından hiçbir şey geçmediğini söyledi. Evde de elektrik olmadığı için mum ışığında duruyorlardı. Ben fark edemedim fakat hastaneye kaldırıldığında gittim yanında, çocuklarımı götürdüm. Diğer hastaneye sevk olursa yanına gidecektim. Sağ bölgesi komple simsiyah ve kan yerleşik şekildeydi. Şişti, fazla kötüydü” dedi.

‘BU ŞEKİLDE NİYE YAPTINIZ?’

Durmuş Ay’ın rahatsızlandığı gün sahte dişçinin de yanında olduğuna değinen Müjgan Korkmaz, “Bunları gördüğümde ‘Siz nasıl böyle bir şey yaptınız? 5 tane diş, hem apseli kadınsı çekmek insanlık değil. Sizin aletleriniz alışılagelmiş diş hekimleri gibi sağlıklı yok. Çünkü enfeksiyon olduğu için bu şekilde niye yaptınız?’ diye sorduğumda ise yalanladılar. ‘2 diş, çektik, biri köktü’ diyerek yalanladılar. Lakin benim eşimden duyduğum 5 tane diş çektirdiği ve ağzını açamadığı. Aralıksız kan tükürüyordu ve durumu kötüydü” diye konuştu.

‘ALDIĞI 3 İLAÇ VARDI, ONLAR KAYIP’

Eski eşi Durmuş Ay’ın hastaneye kaldırıldığını akrabalarından duyduğunu anlatan Müjgan Korkmaz, şöyle dedi:

“Doktor ‘solunum cihazına takacağız’ dedi. Serum verdiler. Daha kötü olmaya başladı. Bilincini kaybetmişti. Beni ve çocuklarını tanımıyordu. Solunum cihazına götürdüler. Doktor o anda ‘Hazırlıklı olun’ dedi. ‘Sevki yapılabilir’ demişti, ben ablasına haber verdim. Akrabalarına durumun ciddi olduğunu söyledim. O kargaşada bu kişi kaçtı. Aldığı 3 ilaç vardı. Onlar kayıp. Emniyete verecektim. Onları bulamadım. Hastaneye götürmüşlerdi. Yok kaybetmiş. Bulamadık.”

dislerini-cektirdikten-sonra-oldu-eski-esi-isyan-etti-sahte-disciydi-bu-resmen-katillik_3359_dhaphoto1

“BU RESMEN KATİLLİK”

Polis merkezine artan bir şekilde davacı olduğunu kaydeden Müjgan Korkmaz, “Çocuklarım yetim kaldı. Cezasını çeksin. Benim çocuklarım gibi başka çocuklar da yetim kalmasın. Hak yerini bulsun diye açıklama verdim. Şikayetçiyim. Neyse cezası çeksin. Çocuklarımı boynu bükük bıraktı. Bu insanlık yok. 5 tane kadınsı apseliyken çekmesi, insanlığa sığmaz. Bu resmi olarak katillik. Aletler hijyenik değil” dedi.

“GRİ KERPETEN GİBİ BİR ŞEY ÇIKARTTI”

Durmuş Ay’ın ufak oğlu Efe Ay, babasının nasıl dişini çektirdiğini anlattı. Efe Ay, “Bir malzeme çantasıyla geldi. Babamın çalıştığı meslek yerinde çantanın içinden gri kerpeten gibi bir şey çıkarttı. Sıradan bildiğin kerpeten gibiydi fakat küçüktü. Onla çekti dişini. Sonra babam ağzını çalkaladı. Ağzı kanamaya başladı. İğne falan vurmadı. Yalnızca çekti. Ben dıştan çıkmıştım. Sonradan o adam da çıktı, gitti. Babam sonra hiçbir şey yememeye başladı” diye konuştu.

MEZARI AÇILARAK OTOPSİ YAPILACAK

Diğer yanlamasına, Cumhuriyet Savcılığı kararıyla Durmuş Ay’ın mezarının açılarak her tarafta otopsi yapılacağı belirtildi.

(DHA)

Bu Yazıya Tepki Ver