Diş Teli, İmplant ve Diş Beyazlatma Fiyatları

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bozuk olan diş yapınızı düzeltmek istiyorsanız diş teli tedavisi yani ortodonti tedavisi olmanız gerekir. Bu yazımızda diş teli tedavisi nasıl yapılır, diş teli fiyatları, diş teli tedavi süresi ne kadardır gibi önemli sorulara cevap vereceğiz.

Diş Teli Nedir?

Bozuk olan diş yapısını düzeltmek için uygulanan medikal yönteme ortodonti ya da halk dilindeki adı ile diş teli denir. Diş teli tedavisi sadece bozuk diş yapısı olanlara uygulanmamaktadır. Aynı zamanda dişi çıkmayan, dişleri ayrık olan ve ya damak darlığı gibi sorunlar yaşayan kişilere de diş teli tedavisi uygulanmaktadır.

Diş Teli Fiyatları

Güncel diş teli fiyatları 2.500 TL ile 6.500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Eğer diş telini sadece alt çeneye taktırmak isterseniz ve ya sadece üst çeneye taktırmak isterseniz fiyatlar 2.500 TL ile 3.500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Fiyat aralığı etkileyen önemli değişkenler vardır.

Diş Teli Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Fiyatları etkileyen en önemli faktörlerden biri diş teli malzemesidir. Genel olarak üç farklı şekilde diş teli takılmaktadır. Bunlar metal, seramik ve lingualdır. Diğer faktörler ise hastanın yaşı, hastanın tedavi süresi, hastanın ihtiyacı, başka tedavilere ihtiyaç duyup duymadığı gibi birçok önemli faktör bulunmaktadır.

İmplant Fiyatları

Diş teli tedavisi öncesi diş eksikliğiniz varsa dental implant tedavisi olmanız gerekir. Dental implant fiyatları kullanılan marka bağlı olarak 5000 TL ile 7000 TL aralığında bir fiyat tutmaktadır.

Diş Teli Nasıl Takılır?

Diş teli takılmasından önce diş temizliği yapılarak çürük dişler temizlenmektedir. Bu işlemden sonra dudaklara ekartör adı verilen alet takılır ve ağız için çalışmaya uygun hale getirilir. Bu işlemden sonra diş telleri ve ya braket adı verilen malzemeler diş üzerine özel bir yapıştırıcı sayesinde dişlere sabitlenir. Daha sonra ise teller braketin üzerinden geçirilerek diş teli takma işlemi sonlanır.

Diş Teli Tedavi Süresi

Diş teli tedavi süresini belirleyen bazı önemli noktalar vardır. Bunlardan en önemlisi hastanın ihtiyacıdır. Hastanın diş yapısına ve çene yapısına göre diş teli tedavi süresi değişiklik göstermektedir. Genel olarak diş teli tedavisi süresi 6 ay ile 3 yıl arasından değişmektedir.

Diş Beyazlatma Fiyatları

Diş beyazlatma fiyatları seçilen beyazlatma yöntemi bağlı olarak değişir. Ofis tip beyazlatma, ev tipi beyazlatmaya göre daha pahalı bir seçenektir. Ofis tipi diş beyazlatmat fiyatları 1500 TL, ev tipi diş beyazlatma fiyatları 800 TL aralığında bir fiyat tutmaktadır.

Bu Yazıya Tepki Ver