Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İnsanları sadece Müslüman oldukları için umursamıyorsunuz

image_656986924bb7b_Gp3Ic7
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

. Ardından cemaate hitaben konuşan Erbaş, insanların Allah tarafından imtihan edildiğini ifade etti. Cinayetler, kötülükler ve zulümlerin herkes tarafından görüldüğünü belirten Erbaş, bu durumlara karşı harekete geçmemenin sorumluluğunu sorguladı.

Erbaş, Hz. Muhammed’in şu sözlerini hatırlatarak, kötülüğü gördüğümüzde önce elimizle düzeltmemiz gerektiğini dile getirdi. Eğer elimizle düzeltemezsek, dilimizle düzeltmeye çalışmalıyız. Dilimizle de düzeltemezsek, en azından kalbimizde kin beslemeliyiz. Filistin’de bebekler, kadınlar ve masum insanlar öldürülürken bir şey yapamamak, söyleyememek veya içimizden buğuz etmemek, bu ümmetin nerede olduğunu sorgulatıyor.

Erbaş, insanların zulme engel olabilmesi için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini vurguladı. Tarih boyunca bu milletin zalimin karşısında, mazlumun yanında yer aldığını ve bu özelliği sürdürmeleri gerektiğini söyledi. Gençlere bu ruhu aşılamak önemli olduğunu belirten Erbaş, şehitlerin ruhunun ancak bu şekilde mutlu olabileceğini ifade etti.

Erbaş, Kudüs, Gazze ve Filistin konusundaki hassasiyetin merhamet duygusundan kaynaklandığını açıkladı. Tüm insanların dikkatine seslenerek, sadece Müslüman oldukları için Gazze’deki insanları umursamamalarını eleştirdi. Hristiyanların da zulme uğradığı durumlarda onlar için de harekete geçeceklerini söyledi. Tarih boyunca bu topraklarda yaşayan liderlerin, Hristiyanlara sahip çıktıklarını hatırlattı.

Erbaş’ın konuşmasının ardından cemaatle sohbet ettiği belirtildi.

Bu Yazıya Tepki Ver