Diyanet’ten Demirören’i üzen fetva: Milli Piyango haramdır

Diyanet'ten Demirören’i üzen fetva: Milli Piyango haramdır
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Piyango almak haram mıdır?” sorusuna yanıt verdi.

Diyanet, ‘taraflardan birinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunların haram kılındığını’ ifade etti.

Eski LDP Başkanı Cem Toker’in, “Bir partilimizin Diyanete sorduğu ‘Milli Piyango bileti almak haram mıdır’ sorusuna gelen yanıt bu” ifadeleriyle Twitter hesabından paylaştığı cevaba göre, Diyanet konu hakkında şöyle görüş bildirdi:

“Taraflardan birinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları, kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır. Zira bir taraf kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanmaktadır. Buna göre, şans faktörüne dayalı olan piyango toto, loto, iddia, müşterek, ganyan gibi tertip e oyunlar da kumardır ve haramdır. Geniş kitlelerin iştirak etmesi sebebi ile bu tür oyunların zararı da yaygın olmaktadır. Buna göre; milli piyango bileti ve çıkan ikramiyeyi almak haramdır.”

DEMİRÖREN TARAFINDAN İŞLETİLİYOR

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetilen Türkiye Varlık Fonu, 10 yıl süreyle Milli Piyango bünyesindeki şans oyunlarını düzenlenmesi için Demirören Holding’e ait olan Sisal Şans adlı şirketi yetkilendirmişti.

İddaa’nın da işletme hakkını elinde bulunduran şirket, ilk çekilişini geçen 1 Ağustos’ta yapmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver