Ertuğrul Doğan ve Erden Timur’un Cezalarına Tahkim Kurulu’ndan İndirim

Screenshot_11
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim betosfer Kurulu, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ile Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur’un Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen cezalara indirim kararı verdi.

Ertuğrul Doğan’ın Cezasına İndirim TFF Tahkim Kurulu, Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası basın mensuplarına verdiği röportajda sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezasına çarptırılan Ertuğrul Doğan’ın itirazını inceledi. Kurul, başkan Doğan’ın cezasını 30 gün ve 142 bin 857,14 lira olarak düzeltti. Ayrıca Doğan’a hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle verilen 200 bin lira para cezası ise onandı.

Erden Timur’un Cezasında İndirim Galatasaray Sportif AŞ Başkan betosfer giriş Vekili Erden Timur’a medyaya verdiği demeçte yer alan “Sportmenliğe aykırı hareket” ve “Hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları” nedeniyle uygulanan 30 gün hak mahrumiyeti ve 143 bin lira para cezasında da indirime gidildi. Hak mahrumiyeti 21 güne, para cezası da 100 bin liraya indirildi.

Enes Ünal’ın Cezai Şartı Düşürüldü Tahkim Kurulu aynı zamanda menajer Batur Altıparmak’ın milli futbolcu Enes Ünal ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) kararına karşı yapılan itirazı da inceledi. Karara göre, Enes Ünal’ın feshinin haksız olduğunun tespiti ve Altıparmak’ın talebinin kısmen kabulüyle 200 bin euro cezai şart alacağından yüzde 25 oranında hakkaniyet indirimi yapılması neticesinde Enes Ünal tarafından Batur Altıparmak’a 150 bin euro ödenmesine karar verildi.

Bu Yazıya Tepki Ver