Facebook’un kurucusu Zuckerberg’in serveti 100 milyar doları aştı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya devi Facebook‘un hisselerinin değer kazanmasıyla, şirketin kurucusu Mark Zuckerberg‘in kişisel serveti 100 milyar doları aştı.

Facebook Çarşamba günü TikTok’a rakip olacak bir uygulama çıkarmıştı. Facebook’un sahibi olduğu Instagram üzerinden kullanılabilecek Reels’in tanıtılmasından sonra şirketin hisseleri Perşembe günü yüzde altı oranında yükseldi. Zuckerberg’in Facebook’ta yüzde 13 hissesi var. Mark Zuckerberg, hisselerinin değer kazanmasıyla Amazon’un CEO’su Jeff Bezos ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in ardından serveti 100 milyar doları aşan zenginler arasına katıldı.

BU YIL SERVETİNE 22 MİLYAR DOLAR EKLEDİ

Koronavirüs salgını sırasında dünya genelinde insanların internet üzerinden alışveriş ve sosyalleşmeye yönelmesi ve daha fazla online içerik izlemesiyle Facebook, Amazon, Apple ve Google gibi şirketler karlarını büyük oranda artırmıştı.

Bloomberg’e göre Zuckerberg’in kişisel serveti bu yıl 22 milyar dolar arttı. Dünyanın en zengin kişisi Bezos’un servetinin ise 75 milyar dolar arttığı belirtiliyor.

TikTok ABD’LİLERE SATILMAZSA YASAKLANACAK

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump, ulusal güvenliğe tehdit olarak gördüğü Çin merkezli kısa video paylaşım platformu TikTok’un bir ABD şirketine satılmaması halinde 45 içinde yasaklanacağını duyurdu. Trump bu konudaki kararnameyi dün imzaladı. Donald Trump, dünya genelinde 800 milyon aktif kullanıcısı olan TikTok’un Amerikalıların kişisel verilerini toplamak için kullanılabileceğini iddia ediyor.

Facebook'un kurucusu Zuckerberg'in serveti 100 milyar doları aştı BBC

Bu Yazıya Tepki Ver