Google, Yayıncılara Özel Yeni Kontrol Özelliği Sunuyor

Screenshot_5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google, yayıncılar için sunacağı yeni kontrol özelliğini tanıttı. Bu yeni denetim özelliği “Google-Extulated” adıyla bir tarayıcı üzerinden yayıncıların kullanımına sunulacak. Google şirketinin “Trust” bölümünden sorumlu olan Danielle Romain, bu adımın web yayıncıları tarafından üretken yapay zeka kullanımı için daha fazla kontrol istendiğini belirterek gerçekleştirildiğini ifade etti.

Google-Extending’in şeffaflık ve kontrol konusunda yapay zeka sağlayıcıları için örnek teşkil edeceğini belirten Romain, bu hizmetin yapay zeka sohbet robotlarının popülerliği artarken ve arama sonuçlarıyla daha bütünleşik bir hal alırken, yayıncıların endişelerini gidereceğini vurguladı.

Bu yeni hizmet, kullanıcılara konuşma sırasında farklı kaynaklardan bilgiler sunabilecek. Ancak bu durum, web sitelerine gelen trafikte düşüşe neden olabilir, bu da reklam gelirlerini ve diğer iş modellerini olumsuz etkileyebilir.

Google, yapay zeka model eğitimi konusundaki değişikliklerin Bard ve Vertex AI’nin yeni nesil modelleri için de geçerli olacağını duyurdu. Yayıncılar, içeriklerini belirli konulardan uzak tutmak istiyorsa, bu amaçla robots.txt belgesinin Googlebot kullanıcı aracısı ve NOINDEX meta etiketini kullanmaya devam edecekler.

Bu Yazıya Tepki Ver