Hırvatistan Son Bileti Kaparak EURO 2024 Finallerine Katılmaya Hak Kazandı

Screenshot_13
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EURO 2024 Elemeleri’nin Son Haftasında Hırvatistan Finale Adını Yazdırdı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri, 10. ve son hafta maçlarıyla sona erdi ve Hırvatistan, finallere katılacak son takım oldu.

Elemelerin son haftasının üçüncü gününde favorisen B, D ve I gruplarında toplam 7 karşılaşma oynandı.

Türkiye, D Grubu’nda Galler ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve 17 puanla grubunu lider tamamladı. Galler’in 7. dakikada attığı golü, 70. dakikada Yusuf Yazıcı’nın penaltı golüyle yanıtlayan ay-yıldızlılar, EURO 2024 kura çekimine 2. torbadan katılma favorisen giriş hakkını elde etti. Grup üçüncüsü olan Galler ise play-off’lara kaldı.

D Grubu’nda Hırvatistan, evinde Ermenistan’ı 43. dakikada Ante Budimir’in golüyle 1-0 mağlup ederek 16 puanla ikinci sırada yer aldı ve finallere katılmaya hak kazandı.

B Grubu’nda Yunanistan, son Dünya Kupası finalisti Fransa ile 2-2 berabere kaldı. Finallere önceden katılmayı garantileyen Fransa, Yunanistan ile berabere kalarak turnuvayı tamamladı.

Finalistler ve Play-Off’a Kalanlar

EURO 2024 finallerine doğrudan katılma hakkı kazanan takımlar şunlardır: Almanya (ev sahibi kontenjanı), Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, İngiltere, Fransa, Macaristan, İtalya, Hollanda, Portekiz, Romanya, İskoçya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsviçre, Türkiye ve Hırvatistan.

Play-off turuna kalan takımlar ise şunlardır: Bosna Hersek, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, İzlanda, İsrail, Kazakistan, Lüksemburg, Polonya, Ukrayna ve Galler. Bu takımlardan üçü daha finallere katılma hakkı elde edecek.

Play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024’te, finalleri ise 26 Mart 2024’te oynanacak. EURO 2024 finalleri ise 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.

Elemelerin son günündeki diğer sonuçlar şu şekildedir:

B Grubu:

  • Yunanistan 2-2 Fransa
  • Cebelitarık 0-6 Hollanda

D Grubu:

  • Hırvatistan 1-0 Ermenistan
  • Galler 1-1 Türkiye

I Grubu:

  • Romanya 1-0 İsviçre
  • Andorra 0-2 İsrail
  • Kosova 0-1 Belarus
Bu Yazıya Tepki Ver