Irak’ın Necef kentinde göstericiler İran Başkonsolosluğu’nu ateşe verdi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olayların büyümesi üstüne Necef Operasyonlar Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, tüm kentte sokağa çıkma yasağı bildiri edildiği belirtildi. Yasağın ne dek süreceğine dair veri verilmedi.

öte yandan başkent Bağdat’ın yanı sıra güneydeki Musenna, Kadisiye ve Zikar vilayetlerinde de göstericilerle emniyet güçleri aralarında arbede yaşandığı ve onlarca göstericinin yaralandığı bildirildi.

Kadisiye’de yarın devlete ait tatil duyuru edildi.

Necef’teki göstericiler daha önce de İran Başkonsolosluğu binasını ateşe vermişti.

IRAK’TAKİ GÖSTERİLER

Irak’ta işsizlik, yolsuzluk ve halk hizmeti yetersizliğini protesto etmek nedeniyle 1 Ekim’de başlayan gösterilerde şu ana kadar 300’den pozitif kişi hayatını kaybetti, 15 binden artı birey yaralandı.

Başkent Bağdat ilk önce edinmek üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devamlı gösteriler sırasında İran’ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

Hükümetin açıkladığı reform paketleriyle ikna olmayan göstericiler, emniyet güçlerine protestolarda kuvvet kullanılması talimatı vermekle suçladıkları Başbakan Adaletli Abdulmehdi ve kanunsuzluk iddiaları gerekçesiyle hükümetin istifasını istiyor.

(AA)

Bu Yazıya Tepki Ver