Irak’ta koalisyon güçlerinin bulunduğu askeri üsse roketli saldırı düzenlendi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak’ın başkenti Bağdat‘ın kuzeyindeki el-Taci askeri üssüne roketli saldırı düzenlendi. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerine bağlı askerlerin bulunduğu üsse 3 adet Katyuşa roketi düştü.

OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

Irak Savunma Bakanlığına bağlı Medya Güvenlik Ağı tarafından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, El-Taci askeri üssüne Sabulnur bölgesinden 3 adet Katyuşa roketi düştüğü aktarıldı. Güvenlik Ağı, roketlerden birinin Irak Hava Kuvvetlerinin 15. Filosuna bağlı bir uçağa isabet ettiğini ve ağır hasara yol açtığını aktardı. Güvenlik Ağı, roketlerden diğerinin silah ve top fabrikasına isabet ettiğini, son roketin ise Irak Hava Kuvvetleri 2. Filosuna düştüğünü fakat infilak etmediğini açıkladı. Açıklamada, saldırıyı gerçekleştirilenlerin yakalanması ve adalete teslim edilmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DE ROKETLİ SALDIRI OLMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde Irak’ın başkenti Bağdat’daki uluslararası koalisyon güçlerine ait askeri üsse roketli saldırı düzenlenmişti. Besmaya askeri üssüne atılan katyuşa roketlerinden 2’sinin depo ve karavanlara isabet ettiği, diğer 2 roketin ise boş alana düştüğü açıklanmıştı.

ROKETLİ SALDIRILAR ARTTI

Irak’ta Ocak ayında ABD tarafından İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in öldürülmesinin ardından başkentte roketli saldırılar artmaya başladı.

Kaynak: İHA

Bu Yazıya Tepki Ver