İsa Tinted Tavuk

1978 yılında Fransa kuruluşlarından olan İnstitut Selection Animale enstitüsü tarafından hibrit yöntemi ile üretilen tavuk ırkı, isa tinted olarak bu enstitünün baş harflerinden almıştır.

kayseriyarka (6)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1978 yılında Fransa kuruluşlarından olan İnstitut Selection Animale enstitüsü tarafından hibrit yöntemi ile üretilen tavuk ırkı, isa tinted olarak bu enstitünün baş harflerinden almıştır. Tüm dünyada köy tavuğu statüsünde salma yumurta üreticilerinin tercihlerinin başında gelir. Her iklimsel özellikte yetiştirilebilme özelliği olan bu ırk ülkemizde de çok tercih edilmektedir. Yumurta üreticiliği yapmak isteyen girişimciler Kayseri Yarka sitesinden bu ırk tavuk hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilir.

İsa Tinted Tavuk Özellikleri

Üreticiler bakımında birçok kolaylık sağlayan özelliklere sahiptir. Tinted tavuk sahip olduğu mükemmel özellikler nedeni ile tavuk ırkları arasında en çok tercih edilenlerdendir. Ülkemiz iklim koşullarına da uygun olan yapısal özellikleri ve tercih edilme nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Yaşam gücü olarak %98-%100 oranında bir dayanıklılığa sahiptir.
  • Az yem tüketir.
  • En yüksek kalitede yumurta üretilmesine olanak verir.
  • Salma yumurtacılıkta köy tavuğu kalitesinde yumurta verimi sağlar.

İsa Tinted Tavuk Çeşitleri

Fransa kökenli olan Tinted tavuk White ve Brown olarak iki çeşidi vardır. Bu çeşitleme renklerinden kaynaklıdır. Tinted yarka satışı yapmak isteyenler parlak beyaz tüylere sahip olan bu tavukları tercih ederler. Gün içerisinde maksimum tem seviyesi 90 gr. kadardır. Salma yöntemle tavuk beslerken ise bu miktar 60-70 grama kadar düşmektedir. Bu da yemden maliyet avantajını getirir. Kayseri Yarka sitesinden tüm avantajlara sahip olan tavuk ırkını temin edebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver