USD49,60EUR55,72ALTIN6.584,74Istanbul20° Az bulutlu0:53AKŞAM'AKALAN SÜRE
Eğitim

İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Da Tatil Edildi

İstanbul ve Yalova’da yoğun yağışlar nedeniyle okullar 16 Ekim Cuma günü tatil edildi. Vali Davut Gül, 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin tedavi gördüğünü açıkladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Da Tatil Edildi

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte etkili olan yoğun yağışlar sebebiyle 16 Ekim Cuma günü okulların tatil edildiğini duyurdu. Vali Gül, ayrıca kamudaki idari izinlerin de yarın devam edeceğini belirtti. Yaşanan afet sonucunda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin ise hastanede tedavi altında olduğunu açıkladı. İstanbul’un ardından Yalova’da da eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Marmara Bölgesi’ni etkileyen ve İstanbul’un birçok ilçesinde sele neden olan aşırı yağışlar sonucunda dört vatandaş hayatını kaybetti. Afetin ardından bölgedeki birçok ilde eğitime ara verilmişti.

İstanbul ve Yalova’da Eğitime Sel Nedeniyle Bir Gün Ara Verildi

Valiliklerden yapılan açıklamalara göre, 16 Ekim Cuma günü için tatil kararları duyuruldu. İstanbul Valisi Davut Gül’ün İstanbul’daki eğitime bir gün ara verildiğini açıklamasının ardından, Yalova Valiliği de cuma günü okulların tatil edildiğini bildirdi.

Vali Gül İstanbul’daki Son Durumu Aktardı

İstanbul Valisi Davut Gül, kent genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle yürütülen çalışmaları AFAD Müdürlüğü’nde değerlendirdi. Vali Gül, 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 3 kişinin hastanede tedavi gördüğünü, durumlarının iyi olduğunu belirtti. İstanbul’a düşen yağış miktarının 261 kilogram olarak ölçüldüğünü ifade eden Gül, geçmiş yıllarda bu oranın 200 kilogram civarında olduğunu söyledi. Sahada 46 bin 597 personelin görev yaptığını ve 2722 kişinin kurtarıldığını aktardı. 14 noktada küçük çaplı kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Vali Gül, barınma sorunu yaşayan ilçe sakinlerinin güvenli alanlara yerleştirildiğini ve Kızılay’ın beslenme ihtiyaçlarını karşıladığını ekledi. Ayrıca 16 yolun kapalı olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti. İstanbul’da yarın da okulların tatil olacağını ve kamuda idari izinlerin süreceğini dile getirdi. Motorlu taşıtlarla ilgili yasağın da devam edeceğini, uygun trafik koşullarında ek açıklama yapılacağını sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de yaptığı açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde kuvvetli yağışlar kaydedildiğini belirtti. İstanbul’da metrekareye 272 kilograma kadar ulaşan yağışlar sonucunda 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade etti. Uyarı verilen illerde 9 bin 588 ihbar alındığını ve bunlardan 9815’inin İstanbul’da gerçekleştiğini, bu ihbarlar sonucunda 2727 kişinin kurtarıldığını söyledi. Bakan Çiftçi, İstanbul’da iki gün eğitime ara verildiğini, Sakarya, Yalova ve Kocaeli’de de yarın okulların tatil edildiğini bildirdi.

Benzer Haberler

Tümü
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Da Tatil Edildi
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Da Tatil Edildi
ÖSYM İstanbul’daki Hafta Sonu Sınavlarını Erteledi
ÖSYM İstanbul’daki Hafta Sonu Sınavlarını Erteledi
İstanbul ve Yalova’da Okullar 16 Ekim’de Tatil Edildi
İstanbul ve Yalova’da Okullar 16 Ekim’de Tatil Edildi
ÖSYM İstanbul’daki Hafta Sonu Sınavlarını Erteledi
ÖSYM İstanbul’daki Hafta Sonu Sınavlarını Erteledi
Başakşehir Okul Saldırganı: “Türkiye ve Dünya Beni Tanısın”
Başakşehir Okul Saldırganı: “Türkiye ve Dünya Beni Tanısın”
Başakşehir Okul Saldırganı Türkiye ve Dünya Beni Tanısın Dedi
Başakşehir Okul Saldırganı Türkiye ve Dünya Beni Tanısın Dedi
Son Dakika Güncel Haberler - uyumhaber.com
Copyright © 2025 Tüm hakları UYUM HABER 'de saklıdır.