Jandarma ekipleri, sel bölgesinde 457 araç ve 2 bin 911 personel ile faaliyet gösteriyor

Sağlık Bakanı Koca'dan SMA mesajı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jandarma Genel Komutanlığınca Bartın’ın Ulus ilçesinde, Kastamonu’nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçelerinde ve Sinop’un Ayancık ilçesinde sel ve su baskınlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, sel ve su baskınları sonrasında Jandarma Genel Komutanlığına bağlı arama kurtarma ekiplerinin ivedi olarak bölgede görevlendirildiği belirtilerek arama, kurtarma, tahliye ve destek çalışmalarına başlandığı aktarıldı.

Açıklamaya göre, Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta meydana gelen sel ve su baskınları sonucunda mahsur kalan vatandaşların güvenli bölgelere tahliyesini sağlamak amacıyla 6 Skorsky S-70 Helikopteri ile havadan keşif ve kontrol görevleri icra etmek üzere ise 2 Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı (JİKU) afet bölgesine yönlendirildi.

Afet bölgesindeki tüm faaliyetlerde 457 araç ile toplam 2 bin 911 jandarma personeli görev alıyor

Açıklamaya göre, afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezileri ile bölgede gerçekleştirilen arama kurtarma, tahliye, yardım çalışmalarına destek olmak amacıyla, 18 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, 4 Su Altı Arama Kurtarma (SAK) Timi, 6 Arama Kurtarma Köpek Unsuru, 6 Kadavra Arama Köpek Unsuru, 2 Jandarma Komando Taburu, 5 Jandarma Asayiş Komando Bölüğü, bir Mobil Harekat Merkezi ve bir Mobil Mutfak Tırı görevlendirildi. Afet bölgesindeki tüm faaliyetlerde 457 araç ile toplam 2 bin 911 jandarma personeli arama kurtarma, yardım, destek ile emniyet ve asayiş görev alıyor.

Jandarma Genel Komutanlığınca yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Her türlü afette olduğu gibi milletinin emrinde görev yapan Jandarma Teşkilatı, Batı Karadeniz Bölgesinde meydana gelen afette de tüm imkân, kabiliyet ve ekipmanları ile milletimizin yanında olmaya ve milletimizin yaralarını sarmak üzere görevlerini yerine getirmeye azim ve kararlılıkla devam edecektir. Jandarma Genel Komutanlığı olarak, aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimizle birlikte hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.”

Mustafa Cenik

Bu Yazıya Tepki Ver