Kedi Taşıma Çantası

effaf-k-pek-ta-ma-antas-Nefes-omuz-antalar-Papa-an-Kedi-Ku-S-rt.jpg_q50
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram’da veya diğer sosyal medya platformlarında son zamanlarda karşımıza çok fazla çıkmaya başlayan kedi taşıma çantaları nerelerde satılıyor? Kedi taşıma çantalarının özellikleri nelerdir? Kedi taşıma çantaları hangi kedilere uygundur? Bu soruların cevaplarını verebilmek için sizler adına geniş bir konu hazırladık. Kedi taşıma çantaları hakkında merak ettiğiniz tüm soru ve sorunlar için işte o konumuz…

 

Kedi Taşıma Çantaları

 

Bir yere seyahat edeceksiniz fakat kedinizi de yanınızda mı götürmek istiyorsunuz? Bu sorunu dert etmeyin. Kedi taşıma çantaları sayesinde kedinizle beraber istediğiniz her yere seyahat edebilirsiniz. Uçakla bile seyahat kullanabilirsiniz. Genelde zaten insanlar yurtdışına çıkacakları zaman kedilerinin uçuş standardına uygun bir çantaya sahip olup olmadıklarını sorguluyorlar. Uçuş standartlarına uygun bir kedi taşıma çantası nasıl olur? Bu sorunun yanıtı hemen aşağıda.

 

Aslına bakılırsa uçak ile seyahatlerde taşıma çantasının pek fazla aman aman bir önemi yok. İlk önce uçak firmasının beraberinizde sizinle kedinizi taşıyıp taşımayacağını kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer sizinle beraber kediniz seyahat edebiliyorsa kedilere özel kafes satın alarak kedinizi de uçağa bindirebilirsiniz. Uygun uçuş standartlarına sahip bir çanta şu şekildedir;

 

  • Çanta güvenilir, konforlu ve kesinlikle hijyenik olmak zorundadır. Hijyenik olmasını sağlayamazsanız kabul edilmeyecektir.

 

  • Kedinizle beraber uçağa sokabileceğiniz kedi taşıma çantasının en az 32x32x50 santimetre büyüklüğünde olması gerekiyor. En fazla da 55x40x20 santimetre büyüklüğünde olması gerekiyor. Bu durum uçak firmalarının prosedürlerine göre yine değişiklik gösterebilir. En iyi boyutları onlara sorarak öğrenebilirsiniz.

 

  • Taşıma çantası kedinizin rahat bir şekilde nefes alıp verebiliyor olmasına izin vermelidir.

 

  • Kedinizi koyduğunuz taşıma çantası mutlak suretle güvenlik kilidine sahip olmalıdır. Güvenlik kilidine sahip olmayan hiçbir çanta ve kedi uçağa alınmayacaktır. Güvenlik kilidinin olmasının nedeni ise kedinizin herhangi bir şekilde çantadan çıkmaması için. Çıktığı anda belki de uçak içerisinde panik havası oluşturabilir. Bunun önüne geçebilmek için böyle bir prosedür mevcut.

 

  • Taşıma çantasının kesinlikle sade olmasına dikkat çekin. Düz bir çanta uçağa alınmanızda büyük fayda sağlayacaktır.

 

  • Son olarak eğer evcil hayvanınız uçuş kurallarına aykırı şekilde fazla kiloya sahipse ve aynı zamanda taşıma çantası uçuş kurallarına aykırı bir durumdaysa hayvanınız kargo bölümünde uçmak zorunda kalacaktır.

 

Kabin İçerisinde Taşıma İşlemi

 

Kedi taşıma çantası haricinde birde uçaklarda kabin içi taşıma çantası vardır. Bu model diğer modele göre daha rahattır ve kedinizin çok daha rahat nefes almasını sağlar. Aynı zamanda diğer çantalara göre çok daha güvenilir olarak nitelendirilir. Kedinizin sağlığını tehlikeye atmadan taşıyabileceğiniz tek çanta modeli kabin içi taşıma çantasıdır. Fakat diğerinde olduğu gibi bununda bir kuralı bulunmaktadır. Kabin içerisinde kedinizi taşımak istiyorsanız en fazla çantayla birlikte kedinizin ağırlığı 8 kilogram olmak zorundadır. 8 kilogram sonrası kargo bölümünde taşımaya girer. Kabin içi taşımanın kuralları arasında uçak firmasının kabin içi taşıma çantasının boyutu dikkate alınarak, hayvan ağırlığının 8 kilogramdan daha fazla olmamasını sağlayarak, hayvanın hareketini engellemeyecek şekilde, herhangi bir kısıtlamaya maruz bırakmadan taşıma yapılabilir. Kabin içi taşımalarda kabin içi taşıma çantasının içerisini kedinizin tuvalet yapma olasılığına karşın battaniye gibi sıvıyı emecek şeylerle kaplamanız önerilir. Kabin içerisinde yolcu başına 1 adet kabin içerisinde taşıma çantasına izin verilmektedir. Bu ve buna benzer kurallara dikkat ederek kabin içerisinde taşıma yapabilirsiniz. Aynı zamanda yukarıda da verilen bilgileri dikkate alırsanız kedinizle beraber her yere istediğiniz zaman seyahat edebilirsiniz. Bu arada kediniz için kedi taşıma çantasının içerisine kedi maması da koyabilirsiniz. Hatırlatmak istedik.

Diğer kedi ürünleri ve petshop ürünleri için petkedi’yi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver