Konya’da boş arazide otlayan 26 koyun titreyerek telef oldu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’nın Karatay İlçesinde Mehmet Bal’a ait koyunlar boş arazide otlakları sırada titreyerek telef oldu. Toplam 26 hayvanını kaybeden Bal ”Hayvanlar önce titriyorlar, sonra yere düşüp şişmeye başlıyorlar. En sonunda da patlıyorlar.” dedi.

Konya’nın merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi’nde arazide otlayan küçükbaş hayvanlar, bir süre sonra rahatsızlandı.

Sürüdeki hayvanlardan 26’sının telef olduğunu fark eden çobanın haber vermesi üzerine olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği (HAYDİ) ekipleri, bölgede inceleme yaptı, numune aldı.

Hayvanların sahibi Mehmet Bal, gazetecilere yaptığı açıklamada, telef olan koyunları için çok üzgün olduğunu söyledi.

Koyunları otlattıkları alana, çevredeki fabrikalardan mal almak için gelen kamyonların zirai gübre atıklarını döktüğünü iddia eden Bal, “Hayvanlar önce titriyorlar, sonra yere düşüyor. Bazılarının karınları şişip, yarılıyor. Şikayetçi olduk. Devletimizden yardım bekliyoruz. Çevredeki fabrikaları uyarmalarını istiyoruz. İnsanın cebinden iğnesi düşse üzülür. Biz de çok üzüldük ama elden ne gelir.” diye konuştu.

Kaynak: https://haberdairesi.com/konya/konyada-bos-arazide-otlayan-26-koyun-titreyerek-telef-oldu-bazilarinin-karinlari-si-44744h

Bu Yazıya Tepki Ver