Mevlütlerin vazgeçilmezi kadife kaplı yasinler Çağrı’da

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yasin suresi, bilindiği üzere Kuranı Kerim’in 36. suresidir ve Mekke döneminde inmiştir. İlk harfleri “ya sin!” şeklindedir. İsmini de zaten buradan alır. Bu harfler, kelime anlamı olarak “ey insanoğlu!” demektir. Ancak gerçek anlamlarının daha farklı olduğu ve insanoğlunun bunu anlamayacağı konusunda görüş birliği mevcuttur. Yasin suresinin hem dini ve hem de kültürel bir önemi mevcuttur. Bilindiği üzere, geleneklerimizde ölenlerin arkasından Yasin okunur. Dini önemi ise, çeşitli hadisi şeriflerden kaynaklanır. Nitekim Hz. Peygamber, “Yasin, Kur’an’ın kalbidir. Allah’ı ve ahiret gününü arzu ederek Yasin okuyan kimsenin geçmiş günahı affedilir. Onu ölülerinize okuyunuz” buyurmuştur.

Yasin kitapları son yıllarda kadife ile kaplanarak mevlütlerin cemiyetlerin en çok tercih edilen hediyeliği haline gelmiştir. Bunun yanı sıra son zamanlarda cemiyetlerde Yasin yerine Kuran dağıtılmaya başlandı. Yine Kuran-ı Kerimlerde kadife ile kaplanarak cemiyete mevlite gelen misafirlere dağıtılıyor. Kadife Kaplı Kuranı Kerim genel olarak çok daha güzel bir hediye oluyor. Sadece cemiyetlerde değil evde okumak için de artık Kadife Kuran alınıyor.

Mevlüt ve cemiyet hediyelikleri

Bu nedenle, Yasin suresi en bilinen ve en çok okunan surelerden biridir. Nitekim mevlüt ve cemiyetlerde Yasini şerif kitabı dağıtma geleneği de bundan kaynaklanmaktadır. Zira Yasin okumak kadar, okunmasına vesile olmak da sevaptır. Mevlüt ve cemiyet için Yasin kitapları, çok farklı baskı özelliklerine sahiptir. İçlerinde Yasin suresi ile faziletli ve şifalı çeşitli dualar bulunur. Kadife kaplı Yasinler, bu baskı çeşitlerinden sadece bir tanesidir. İsminden de anlaşılabileceği gibi, bu özel baskılar kadife kumaşı ile ciltlenmiştir. Bu nedenle kadife kaplı Yasini Şerif kitapları, görsel açıdan son derece estetik bir görüntüye sahiptir. Ancak tek farklılıkları bu değildir. Kadife kaplı Yasinler, aynı zamanda kişiye ve isme özel hale getirilebilmektedir.

Kadife kaplı isme özel Yasin kitabı

Nitekim bu nedenle “merhuma özel Yasin” veya “isme özel Yasini şerif kitabı” olarak anıldıkları da olur. Bunun nedeni, ön kapaklarında bulunan metal bir plakadır. Bu plakanın üstü boştur ve istenen ismin lazer baskı yöntemiyle yazılması mümkündür. Bu sayede, kadife kaplı Yasinler gerçekten de kişiye öze hale gelmekte ve uzun yıllar boyunca saklanacak değerli bir hediyeye dönüşmektedir. Kadife kaplı Yasini şerif kitapları, mevlüt ve cemiyetinizde dağıtabileceğiniz en değerli, en özel hediyeliklerden biridir. Çağrı web sitesi, kadife kaplı Yasin fiyatları bakımından indirime giderek, bu hizmetten herkesin faydalanabilmesini sağlamıştır. Toptan kadife kaplı yasin siparişleriniz, kargo ile teslim edilmektedir.

Bu Yazıya Tepki Ver