Online Diyet ile Sağlıklı Yaşamın Kapıları Aralanıyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Online yaşam pek çok farklı alanda bize kolaylıklar sağladığı gibi, online diyet ile sağlık alanında da oldukça büyük bir role sahiptir. Online diyet sayesinde, insanlar evlerinden çıkmalarına gerek kalmadan ya da günlük yaşamlarının içerisinde, beslenme düzenlerine dikkat edebilmektedirler. Online diyet, pek çok farklı sosyal medya platformundan da desteklenerek, kullanımı kolay bir hale getirilmektedir. İnternet, her geçen gün çok daha farklı yönlerde kullanılmakta ve faydalı kullanıldığı zaman insanlar için oldukça önemli olmaktadır. İnternetin bizlere kazandırdıklarından bir tanesi olan online diyet, sağlık sorunlarına çözüm arayanlar insanlar için birebir.

İnternet üzerinden yapılan araştırmalara bakıldığı zaman, sağlık alanından en çok araştırma yapıla konu, diyet olmaktadır. Öyle ki, insanlar beslenme düzenleri hakkında, daha iyi bir vücuda sahip olmak için ve sağlıklı bir yaşam için, diyet konusuna büyük önem vermektedirler. İnternet üzerinden online diyet araştırması yapan insanlar, online diyet sisteminin avantajlarını öğrendikten sonra, bu sistemi kullanmak istemektedirler.

Yapılan araştırmaların ışığında, internet üzerinden zayıflama oranının çok daha yüksek olduğu anlaşılmıştır. Bu sebepten dolayı da zayıflamak için bir yol arayan pek çok insan online diyet uygulamasını tercihe etmektedirler. Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre; 18-70 yaş aralığındaki kişilerde yapılan deneyde, takip sistemi mevcut olan online diyet programlarının kilo vermek için ideal olduğu, bu uygulama ile yapılan diyetin kalıcı olduğu ve bunlara bağlı olarak da kişinin kendini çok daha iyi kontrol etmeye başlandığı anlaşılmıştır. Yapılan bu çalışmalara bakacak olursak, gelecekteki en etkili kilo verme yönteminin online diyet olacağını tahmin etmek yanlış olmayacaktır.


Türkiye’de Online Diyet

Dünyanın hemen hemen her bölgesinde, hızlı ve sağlıklı kilo verme amaçları ile uygulanan online diyet, Türkiye’de de sıklıkla uygulanan bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. Online diyet ile kilo verme programları, uzun yıllardır ülkemizde tercih edilen bir yöntem olsa da özellikle son dönemde online diyet programlarına olan ilginin artış gösterdiğini söylemek de mümkün. Özellikle korona virüs döneminde evinden çıkmak istemeyen, sosyal mesafeyi korumak isteyen pek çok insan online diyet ile kilo vermek istemektedirler. Online diyet sisteminin sağlık açısından oldukça faydalı olduğu gibi insanları da büyük bir sıkıntıdan da kurtarması, sistemi daha popüler kılmaktadır.

Evden, işten ya da farklı nedenlerden dolayı kendine vakit ayıramayan ancak fazla kilolarından da şikayetçi olan insanlar, zor dönemler geçirmektedirler. Bu zor dönemleri en iyi şekilde atlatarak kilo vermek fakat aynı zamanda sevdiklerine vakit ayırmak isteyen insanlar online diyet ile kilo vermeyi tercih etmektedirler. Online diyet takip sistemi sayesinde, diyetisyenler hastalarını devamlı olarak takip edebilmekte ve onlara düzenli bildirimler yollayabilmektedirler. Yaşamı kolaylaştıran bir sistem olan online diyet, bu konuda insanların oldukça sevdiği bir durum haline gelmiştir.

Diyetisyene ulaşmak gibi bir imkanı bulunmayan ya da yurt dışında yaşayan ancak yaşadığı ülkede kendine göre bir beslenme alışkanlığı oluşturamayan insanlar online diyeti tercih etmektedirler. Yurt dışında yaşayan insanlar, yaşadıkları ülkedeki diyetisyen ile iletişim problemleri yaşayabilirler ya da diyetisyenin vermiş olduğu beslenme listesi onlara uymayabilmektedir. Bu sebeple, kendi düzenine uygun beslenme listesi oluşturmak isteyen kişiler, online diyet sayesinde kendi ülkesindeki diyetisyen ile iletişime geçebilmektedir.

Kilo vererek, sağlıklı bir yaşam düzeni oluşturmak isteyen insanlar, bu konuda yardım alacakları diyetisyenlere bir telefon ve bilgisayar kadar yakındırlar. Online diyet ile diyetisyen ile iletişim halinde bulunmak, herhangi bir değişiklik olduğunda bunu diyetisyene bildirmek oldukça kolaydır.

Kimler Online Diyet Yapabilir?

Formunu korumak, kilo vermek ya da kilo almak isteyen her insan, online diyet ile kilo vermenin avantajlarından yararlanabilmektedir. Son zamanlarda online diyet konusunda pek çok farklı bilgilendirici ve tanıtıcı çalışmalar da yapılmaktadır.

Yoğun iş temposu ve yapılan iş seyahatlerinden dolayı, diyetisyen randevularına katılım sağlayamayan pek çok insan bulunmaktadır. Bu insanlar için, işten vazgeçmek mümkün olmadığı için, diyetisyen ile görüşmeyi hep ikinci planda bırakmaktadırlar. Bu konuda yapılan çalışmalar sayesinde, online diyet ile her nerde olurlarsa olsunlar diyetisyenleri ile iletişim haline geçebilen iş insanları durumdan oldukça memnun kalmaktadırlar.

Yurt dışında yaşayan ancak o ülkenin bazı kültürel ve geleneksel farklılıklarından dolayı diyetisyen ile iletişim halinde olamayan ya da oradaki diyetisyenin vermiş olduğu beslenme listesine uyum sağlayamayan pek çok insan bulunmaktadır.

Diyet yaparken, bunu kalıcı hale getirmek için devamlı olarak bir motivasyon kaynağına ihtiyacı olan insanlar bulunmaktadır. İnsanlar, bu motivasyon kaynağının genellikle diyetisyenler olmasını istemektedirler. Online diyet sayesinde diyet yapan insanlara diyetisyenler, devamlı olarak bildirim gönderebilmekte ve onlarla iletişim halinde olabilmektedirler. Bu nedenle, daha fazla motive olan insanlar, yaptıkları diyetlerde daha istikrarlı olmaktadırlar.

Başkasını yanında tartılmak, bazı insanlar için utanılan bir durum olabilmektedir. Bu nedenle de pek çok insan kendi kendilerini kontrol etmek isteyebilmektedirler. Bu durumlarda da online diyeti tercih ederek, bu sıkıntıdan kurtulmaları mümkün olmaktadır.

Onlinediyetim.com ile uzaktan diyet nasıl yapılır?

Ünlü diyetisyen Dr. Gönül Ateşsaçan’ın bulduğu Aristo Diyeti ile ilk ay kilonuzun %10’unu verebiliyorsunuz. Talepler fazla olunca, Dr. Gönül Ateşsaçan uzaktan diyet programı ile zayıflayabileceğiniz bir platform kurdu. Onlinediyetim.com adresinden saç telinizi göndererek neden kilo veremediğinizi, nelerin size kilo aldırdığını öğrenebilir ve uzaktan diyete hemen başlayabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver