Santarelli’den Türkiye ve Voleybol Hakkında Çarpıcı Açıklamalar!

Screenshot_26
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filenin Sultanları’nın başantrenörü Daniele Santarelli, Melissa Vargas, milli takım ve Türkiye ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hayatının En Güzel Yazı Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu yaz büyük başarılara imza attı. FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi ve CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda birinci olarak 2024 Paris Olimpiyatları’na vize aldı. Bu başarılarıyla Filenin Sultanları, tarihi bir dönemi geride bıraktı. Sultanlar’ın başantrenörü Daniele Santarelli, bu yaz için “Aldığımız sonuçlar açısından kesinlikle hayatımın en güzel yazı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Karşımda Olağanüstü Kızlar Buldum Santarelli, Filenin Sultanları’nın eski başantrenörü Giovanni Guidetti’nin “Herkes bizi Ferrari sanıyor. Ama biz çok iyi bir Mercedes’iz.” sözlerine yanıt verdi. “Geçmiş hakkında konuşmak istemiyorum, geçmiş hakkında konuşmayı sevmiyorum. Kim olduğumdan, yaşadığım deneyimlerden, getirdiğim motivasyonlardan ve karşımda bulduklarımdan bahsedebilirim. Ben karşımda olağanüstü kızlar buldum, bana hemen güvenen, kendilerini tamamen hazır kılan kızlar buldum. Olumlu olmayan şeyler de duymuştum ama ben tamamen olumlu şeylerle karşılaştım.”

Vargas’ın Katkısı Melissa Vargas’ın takıma katkısı da tartışmasız. Santarelli, Vargas’ın gelişinin takıma nasıl yardımcı olduğunu şu sözlerle anlattı: “Ben sadece inandım, limitleri olan ancak bu limitleri kabul edip üzerinde çalışarak örtebileceğimizi bildiğimiz bir takıma inandım. Elbette Vargas’ın gelişi bize yardımcı oldu, buna şüphe yok. Ama sadece bu değil, bazı şeyleri geliştirebileceğimizi gördük. Kusurlarımızı kabul ederek büyürsek rakiplerimizden daha kötü olmaktan korkmadan herkese karşı mücadele edebileceğimizi anladık.”

Türkiye’ye Geleceğimi Bilsem de… Şu anda İtalyan voleybol takımı Imoco Volley’de başantrenörlük yapan Daniele Santarelli, Türkiye’de bir takım çalıştırmak hakkında “Asla asla deme! Her ne kadar içten içe bir gün Türkiye’ye geleceğimi bilsem de bir yazdan diğerine Sırbistan’dan Türkiye’ye geçeceğimi hayal edemezdim. Sırbistan dünya şampiyonuydu, Türkiye ise henüz büyük kupa kazanmamıştı. Yani ne olacak bilemezsiniz. Ama şu anda Imoco Volley Conegliano’yu çalıştırmaktan da Türk milli takımının baş antrenörü olmaktan da aşırı mutluyum.” dedi.

Türk Mutfağına Duyduğu Hayranlık Santarelli, Türk mutfağına olan hayranlığını da dile getirdi. “Türk çayına da bayılıyorum. Her yemeği çayla bitirmek inanılmaz. Türk kahvesini de ölesiye seviyorum. Gerçekten öyle. Tüm kahve türlerini seven biri olarak doğrusu Türk kahvesini daha önce tatmamıştım. Tatlılardan bahsetmeyelim bile, baklava olağanüstü bir şey. Bir de simide bayılıyorum, her gün yiyebilirim. Türkiye’de yediğim çok şeye bayıldım ama şimdi isimlerini hatırladığımdan emin değilim, rezil olmayayım.” şeklinde Türk mutfağına olan sevgisini dile getirdi.

Türk Mutfağı İtalyan Mutfağından Farklı Santarelli, Türk mutfağının İtalyan mutfağından ne kadar farklı olduğunu şu sözlerle anlattı: “Türk mutfağı İtalyan mutfağından çok farklı ama büyüleyici. Kahvaltı olağanüstü bir şey, hayatımda bu kadar zengin ve inanılmaz bir kahvaltı denememiştim. Ama tabii her gün yapamazsınız. Türk kahvaltısını ilk denediğimde daha sonra öğle yemeği yiyemedim ve akşam bile hâlâ acıkmamıştım.”

Bu Yazıya Tepki Ver