Simli Makyaj Ürünlerindeki Ağır Metaller ve Sağlık Riskleri

Screenshot_6
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Simli makyaj ürünlerinin içerisinde bulunan ağır metaller, uzun vadede metabolik hastalıklara neden olabilir.

Güzellik ve kozmetik dünyası sürekli olarak yeni ürünlerle yenilenirken, sosyal medya da cilt sorunlarına çözüm arayışlarıyla dolup taşıyor. Ancak bu hızlı değişimler, bilgi kirliliği yaratarak tüketicileri yanıltabilir.

Türkiye’de kozmetik ürünlerin satışı için Sağlık Bakanlığı kaydı ve çeşitli analizlerin tamamlanması gereklidir. Bu süreçler, ürünlerin güvenliği için oldukça önemlidir.

Bir ürünü satın almadan önce seri numarasını kontrol edip güvenilirliğini sorgulayabilen tüketiciler, şüpheli durumlarda yetkililere bildirimde bulunabilirler.

Özel bir laboratuvarın teknik müdürü Çağlayan Çatal, kozmetik ürünlerde gerçekleştirdikleri testleri ve tüketicilerin dikkat etmesi gerekenleri paylaştı.

Çatal, kozmetik ürünlerin mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal açıdan güvenli olması gerektiğini vurgulayarak, bu testlerin ürün güvenliği için hayati önem taşıdığını belirtti. Ayrıca renkli kozmetiklerde ağır metal testleri yaparak ürünün güvenliğini denetlediklerini ifade etti.

Ağır metaller, uzun vadede birçok hastalığa yol açabileceğinden, simli makyaj ürünlerini aşırı kullanmaktan kaçınılmalıdır. Güvenilir markalardan ve perakendecilerden alışveriş yapmak her zaman daha iyidir.

Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Andaç Salman, kozmetik ürünlerin doğru kullanımının önemini vurgulayarak, bilinmeyen markaların iddia ettiği kadar etkili olmadığını belirtti. Her cilt tipinin farklı olduğunu ve dermatolog önerisi olmadan ürünlerin kullanılmaması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, sosyal medya fenomenlerinin tanıttığı ürünlerin her zaman güvenilir olmadığını ve hekim önerisi olmadan kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Her cilt sorununun aynı şekilde tedavi edilemeyeceğini ve birden fazla ürün kullanmanın yan etkilere yol açabileceğini belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver