Türk Kızılay Arnavutluk’ta depremzedeler için çadır kurmaya başladı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arnavutluk’ta 26 Kasım’da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde çok sayıda konut yıkıldı veya ağır hasar gördü. Zelzele sonrası harekete geçen Türk Kızılay, bölgeye 120 çadır, 2 bin 750 battaniye ve 100 hijyen seti yolladı. Ülkeye ulaşan yardımlar, gereklilik sahiplerine dağıtıldı.

Türk Kızılay personeli ve Arnavutluk ordusunda görevli askerler, Dıraç’a ast Bubq köyü ve Tiran’ın Vora ilçesinde zelzele sebebiyle evlerinde hasar oluşan ırk için belirlenen yerlere çadırlar kurdu.

“AİLEM İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ”

Evinin bahçesine çadır kurulan afetzedelerden Sami Bayrampireyni, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ailesi için zorunlu yardımları ulaştıran herkese teşekkür etti. Takviye yapanların paha biçilmez ve saygın olduğunu bildiren Bayrampireyni, “Fazla zor bir durumdu. Her kesimden birçok insanı rahatsız ettim ve çok yalnız kaldım. Ailem için çok değerlisiniz. Bu kere fazla fena durumdaydık. Hakkınızı bize helal edin.” diye konuştu.

“YARDIM FAALİYETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Arnavutluk Türk Kızılay Takım Başkanı Anıl Kocabal ise yer sarsıntısı sonrası 2 tır yardım malzemesiyle Arnavutluk’a geldiklerini aktararak “Arnavutluk halkının yanındayız. Bundan sonra destek faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi. (AA)

Bu Yazıya Tepki Ver