Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanı Adolfo Urso Bir Araya Geldi
Türkiye’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanı Adolfo Urso, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde bir araya geldi. Kacır ve Bakan Urso, görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.
Türkiye ve İtalya Arasındaki Ticaret Hacmi Artıyor
Bakan Kacır, Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün güçlendiğini vurgulayarak, geçen yıl İtalya’ya 13 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirildiğini belirtti. İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacminin 30 milyar dolarlık hedefini aştığını söyleyen Kacır, özellikle tekstil, kimya, ilaç, otomotiv ve makine sektörlerinde güçlü ticari ilişkilerin bulunduğunu ifade etti.
Yüksek Teknolojili Yatırımlar Önem Kazanıyor
Bakan Kacır, Türkiye ve İtalya arasındaki ekonomik ilişkilerin temel taşlarından biri olan karşılıklı yatırımların da olumlu seyrettiğini kaydederek, özellikle yüksek teknoloji alanlarında iş birliklerinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Öte yandan, Türkiye’nin teknoloji girişimciliğinde Avrupa’nın parlayan yıldızı haline geldiğini vurguladı.
Geleceğe Yönelik İş Birlikleri
İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanı Adolfo Urso da Türkiye’nin sanayi ve ticaretteki rolünün giderek arttığını belirterek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttığını ifade etti. Urso, özellikle savunma sanayi, havacılık ve uzay gibi yüksek teknoloji odaklı sektörlerde yeni iş birlikleri üzerinde durduklarını ve ortak projeler geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
İki ülke arasındaki bu olumlu gelişmeler, Türkiye ve İtalya’nın ekonomik ve stratejik ortaklığını güçlendirmeye yönelik umut verici adımlar olarak değerlendiriliyor.