Vücut Kondisyonu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vücudunuzu forma sokmak istiyor ve bunun için düzenli bir aktivite mi arıyorsunuz? Gündelik hayatın koşuşturması ya da ev içi rutininize vakit bulamıyor ve herhangi bir spor salonuna gitmek istemiyorsanız yazımız tam size göre. Yazımız içerisinde ev içinde rahatlıkla yapabileceğiniz egzersizler bulabilirsiniz. Özellikle belirli noktalara yönelik olarak yapacağınız bacak inceltme hareketleri vücudunuzdaki tüm noktaların aynı anda incelmesine ve zayıf olmasına etki edecektir.

Alt Bacak ve Üst Bacak İnceltme Metodları

bacak inceltme egzersizleri başvurduğunuzda fark edeceğiniz ilk şey üst bacak ve arka bacak kavramlardır. Bu iki bölgenin farklı olarak inceltilmesi daha iyi sonuç elde edebilmenizi sağlamaktadır. Bunun dışında kadın ve erkeklerin yapacakları hareketler birbirinden farklılık gösterir. Bacak kaslarının daha iyi olabilmesi ve bu bölgedeki yağların kasa çevrilmesi sürecinde kadınlara önerilen egzersiz hareketleri ile erkeklere önerilen egzersiz hareketleri farklı bir içeriğe sahiptir.

Vücudunuzu şekle sokacak kasları harekete geçirerek belirli bir forma girmenizi sağlayacak olan bacak inceltme egzersizi için yapabileceğiniz hareketler şunlardır;

  • Öncelikle düz bir şekilde ayakta durarak sırtı dik bir pozisyona getiriyorsunuz. Bu şekilde arka bacakları bükerek oturup birkaç saniye sonra tekrar dik bir konuma geçiyorsunuz ve bu eğilip kalkma hareketini gün içerisinde yaklaşık olarak 30 kere yapmanız yeterli olacaktır.
  • Ayakta düz bir pozisyonda dururken eller iki yan bölgeye doğru serbest bırakılır. Bu pozisyondayken dizler bükülmeden öncelikle sağ bölgedeki ayak havaya kaldırılır. Sonra sol bölgedeki ayak havaya kaldırılır. Bu hareket yapılırken her bir ayak indirme hareketi sonrasında ayağın pozisyonu değiştirilerek arkaya ve öne doğru da hareketler yapılmalıdır. Buna sağ ve sol ayak olarak yaklaşık 10 kere yapmanız gerekir.

 

Bu Yazıya Tepki Ver