YKS Yabancı Dil Testi’nde Eskişehir’de ilginç anlar yaşandı. Tanımadığı bir sürücünün yardımıyla sınava yetişen adaylar olurken, saniyelerle sınavı kaçıranlar da vardı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) için Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de adaylar sınava girdi. Sınavın yapıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda, binaların önünde adaylar ve yakınları zamanla yarıştı.
Sınav binası önünde yaşanan heyecanlı anlarda, kimliğini unuttuğu için sınava geç kalma tehlikesi yaşayan bir adaya çevredeki bir vatandaş yardım etti. Yardımsever kişi, adayı kendi aracıyla sınavın yapılacağı okula son anda yetiştirdi.
Kızının sınavını bekleyen Habibe Taşkaya, sınavın zorlu bir dönem olduğunu belirterek, “Kızım sınava girdi. Çok zor ve sıkıntılı bir dönemdi. Kendisi de çok zorlandı. Çok çaba gösterdik. İnşallah sonuçları iyi alırız. Bütün öğrencilere başarılar diliyorum. İnşallah kolay geçer. Herkes istediği kadar puanı alır istediği yerlere yerleşmeyi nasip eder inşallah,” ifadelerini kullandı.
Saat 15.30’da kapıların kapanacağı sınavda, adayların koşturmacası son ana kadar sürdü. Girişlerin kapanmasına saniyeler kala hızla binaya doğru koşan bir aday, görevlilere, “Abi 1 dakika var, 29 geçiyor hala” diyerek yetişmeye çalıştı.
Görevlilerin saat 15.30’da kapıları kapatmasıyla birlikte, sınava son dakikalarda yetişebilen adayların yanı sıra saniyelerle sınavı kaçıranlar da oldu. Koşarak binaya gelen ancak kapıların kapanmasının ardından sınava giremeyen bazı adaylar büyük üzüntü yaşadı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]