Yönetim Sistemleri ISO Eğitim Programları

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalite yönetimi sertifika programı uzaktan eğitim, özellikle iş hayatındaki ve endüstri alanlarındaki önemli eksiklikleri gidermek ve işletmelerin bu yöndeki taleplerine çözüm üretmek amacı ile başlatılmıştır. Kalite öğesi, işletmelerin rekabet etme gücünü artıran önemli faktörler arasında yer almaktadır. Programda yer alan dersler hem teorik hem de uygulamalı olarak seçkin ve tecrübeli bir kadro tarafından verilmektedir.

ISO kalite eğitimleri, işletmelerin kalite bölümlerinde olduğu kadar yönetim bölümünde de Adldestek online eğitim almak isteyen herkesin ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede kaliteli dersler ile sunulmaktadır.

ISO kalite eğitimlerine; başta hizmet ve endüstri işletmelerinin kalite yönetimi ve genel yönetimi ile ilgilenen adaylar olmak üzere kariyerini belli bir seviye üst plana taşımak isteyen, çağdaş kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş ve bu doğrultuda bilgi ve beceriler edinmek isteyen ve bu bağlamda ihtiyaç duyulan donanımı kolay bir şekilde kazanmak isteyen tüm Yüksek Öğretim mezunu bireyler başvuru sağlayabilmektedir.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi eğitimleri yaklaşık olarak 9 hafta sürmektedir. Sisteme yüklenecek toplam ders saati ise 108 saat olmaktadır. Dersler internete bağlanabilen tablet, telefon, bilgisayar gibi her türlü cihazdan online olarak takip edilebilmektedir.

Planlanan tüm eğitimler uzman eğitimciler aracılığı ile kursiyerlere ulaştırılmaktadır. Dersler online olarak işlendiği için kaydedilebilmekte ve daha sonra anlaşılmayan yerler tekrar tekrar izlenebilmektedir. Eğitimlerin sonunda adaylara iş yerlerinde kullanabilmeleri için bir adet kişiye özel sertifika hazırlanmaktadır. Hazırlanan bu sertifikalar hem kişilerin e posta adresine pdf formatında gönderilmekte hem de kişilerin ev adreslerine birinci kalite kuşe kâğıda basılmış olarak gönderilmektedir.

ISO Kalite Eğitimlerinde Yer Alan Dersler

Online kalite eğitimleri ders içerikleri, bireylere iş hayatlarında yararlı olacak şekilde uzman eğitimciler tarafından hazırlanmıştır. Eğitimlere başvuru yapan adaylara ilk olarak Kalite Yönetimi ve Kalite Mükemmelliği dersi verilmektedir. Bu ders alınması gereken temel dersler arasındadır. Daha sonra verilen ders “Problem Çözümü” ve “Çağdaş Kalite Temelleri” dersidir. Bu ders kursiyerlerin analitik zekalarını geliştirmekte ve onlara yenilikçi fikirler kazandırmaktadır. Diğer bir ders olan kabul örnekleme ve istatistik, sayısal alanda bir derstir.

ISO 9001 eğitimleri için olmazsa olmaz online video dersler temel ve iç denetçi kursları, ISO 14001 çevre yönetimi sistemi ve iç tetkikçi, ISO 45001 iş sağlığı güvenliği yönetimi ve iç tetkik şeklinde özetlenebilmektedir.

Proje Yönetim Bilimleri, Süreç Yönetimi, Dokümantasyon ve Veri Bilimi, Profesyonel Davranış Yönetimi, Kalite Yönetimine İlişkin Seçkin Konular Eğitimi, Kaliteli Hizmet ve Yönetimi gibi dersler de ISO Kalite Eğitimleri bünyesinde kursiyerlere sunulmaktadır.

ISO Kalite Eğitimlerindeki Derslerin İçerikleri

Kalite eğitimleri bünyesinde yer alan her ders kursiyerlerin kariyerlerinde kendilerini ön plana taşıyabilmesi amaçlanarak hazırlanmıştır. Kalite yönetimi ve kalite mükemmelliği dersinde bireyler; kalite yönetimine giriş yapmakta, kalite yönetim unsurlarını, sistem kurulumunu, alt sistemleri ve kalite ödüllerini detaylı bir şekilde öğrenmektedir.

“Problem çözümü ve çağdaş kalitenin temelleri” dersinde bireyler; problemlerin sayısallaştırılmasını ve nasıl çözüm sağlanacağını ele almakta, çözümlerde kullanmak için çağdaş ve geleneksel tekniklerden yararlanmaktadır. Kabul Örnekleme ve İstatistik dersinde kursiyerler; kalite kontrolünü, kontrole giriş ve çıkış işlemlerini ve bunların yanı sıra kararlara ait örneklemeleri öğrenmekte ve temel istatistik bilgilerinden yararlanmaktadır.

Online kalite eğitimleri içerisinde yer alan Süreç Yönetimi ve Dokümantasyon, Veri Bilimi derslerini alan kursiyerler; süreç yönetimini tanımlamayı öğreneceklerdir. Ayrıca derslerde sürecin ana süreci ve alt sürecinden detaylıca bahsedilecek, süreç haritaları çıkarılacak ve süreç verimliliğinin detayları paylaşılacaktır.

ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistemi ve Tetkik, ISO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi ve Tetkik, ISO 45001 İş Sağlığı Güvenliği Yönetimi ve Tetkik derslerinin tamamında kalite yönetim sistemleri detaylıca anlatılmaktadır. İç denetçilik uygulama ile kursiyerlere öğretilecek, iş sağlığı yönetiminden bahsedilecek, sistem standartları öğretilecektir.

ISO 27001 online eğitim videolarını başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere; Adldestek firması tarafından temel eğitim katılım sertifikası verilecektir. Ayrıca bu derslerde bilgi yönetimi ile ilgili konulardan ve bilgi güvenliği yönetimi standartlarından da detaylı bir şekilde bahsedilmektedir.

Kalite yönetimi sertifika programı uzaktan eğitim programı bünyesinde verilen Kaliteli Hizmet ve Yönetimi ders içeriğinde bireylere hizmet konusundaki verimliliklerini artıracak bilgiler sunulacak, hizmet parametrelerinden ve hizmet süreçlerinden detaylı olarak bahsedilecek ve uygulamalar yapılarak bireylerin konuyu iyice anlaması sağlanacaktır.

Kalite yönetimine ilişkin seçkin konular eğitimi, daha çok günümüzün çağdaş şirketleri için hazırlanmış bir derstir. Bu derste özetle; müşteri ilişkilerinin nasıl olması gerektiği, bencmarking teknikleri, markanın nasıl yönetilmesi gerektiği, temizlik disiplin düzen konularının nasıl halledilmesi gerektiği, kalite ekonomisi ve 6 sigma konuları işlenecektir. Proje Yönetim Bilimleri mal ya da hizmet üreten şirketler için önemli bir derstir. Bu ders sayesinde şirketler gerek kuruluş aşamasında gerekse aktivite aşamasında zorluk yaşamadan süreci halletmektedir.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi içerisinde yer alan proje yönetim bilimleri dersinde; mal ya da hizmet üretmekte olan şirketlerin aktivitelerinin detaylandırılması ve çizelgelenmesi için zamansal takip konuları işlenmektedir. Zamansal takip konusu özellikle büyük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesi için son derece önemli bir yer tutmaktadır. Profesyonel davranış yönetimi eğitiminde ise bireylere; günlük hayatta da kullanabilecekleri iletişim konusu anlatılmaktadır. Anlatım gerek teorik olarak gerekse uygulamalı şekilde yapılmaktadır.

Kalite Eğitim Sertifikaları

Tüm ISO eğitimlerine katılıp başarı gösteren kursiyerler; isimlerine özel hazırlanan “Eğitim Katılım Sertifikası” almaya hak kazanmaktadır. Başarılı olan kursiyerler değerlendirilirken kurs tarafından uygulanan bağıl not sistemi esas alınmakta, bu bağlamda hareket edilmektedir. Sertifika için hak elde eden bireyler yüzde 60 oranında derslere katılmış olmak zorundadır.

Dersler yapıldığı an izlenemese bile daha sonra ders kayıtlarından izlenerek bu devam zorunluluğu kuralına uyulabilmektedir. Sertifika almanın diğer bir şartı da bireyin kurs sonucunda yapılan sınavdan 100 puan üzerinden en az 70 puan almasıdır. 70 puanın altında kalan katılımcılar Uzmanlık Sertifikası alamamaktadır. Ancak Katılım Belgesi alabileceklerdir.

Online kalite eğitimleri sonunda sertifika alamayan bireyler dilerler ise dersleri tekrar alabilmektedir. Tekrar alınan dersler sonucunda girilen sınavdan 70 puan ve üzerini yakalayan katılımcılar Uzmanlık Sertifikası almayı hak edeceklerdir. Sertifikalar kişilerin sistem üzerine kaydettikleri e posta adresine ücretsiz olarak gönderilmektedir. Ayrıca verilecek ev ya da iş adreslerine de kuşe kâğıda basılmış Uzmanlık Sertifikası gönderilmektedir.

Uzmanlık sertifikası ya da kurs katılım belgesi gibi belgelerin yanı sıra bazı şartları sağlayan kursiyerlere “İç Denetçilik Sertifikası” verilmektedir.

İç denetçilik sertifikası için bireylerin ıso 9001 kalite yönetimi sistemi ve tetkik, ıso 14001 çevre yönetimi sistemi ve tetkik, ISO 45001 iş sağlığı güvenliği yönetimi ve tetkik derslerini başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir.

Bu üç dersin her biri için ayrı ayrı iç denetçi sertifikası hazırlanmaktadır. Kursiyerler, eğitim sonunda bir tane uzmanlık sertifikası, 3 tane de iç denetçilik sertifikası sahibi olmaktadır. Sertifikalar ISO 9001 ve ISO 14001 standartlarını kapsamaktadır. Aynı zamanda tüm sertifikaların uluslararası geçerlilikleri bulunmaktadır.

 

Bu Yazıya Tepki Ver