Andezit Hakkında Merak Edilenler

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Andezit taşı ülkemizde İç Anadolu bölgesinden çıkarılan doğal bir taştır. Bazı şehirlerde bu doğal taş kaynakları var olsa da en çok ve kaliteli ürünlerin olduğu kaynaklar Ankara Gölbaşı bölgesidir.

Andezit taşı çıkarıldığı bölgelere göre farklı renklerde bulunmaktadır. En çok rastlanan andezit renkleri ise e-pembe, mor, gir ve siyah olarak karşımıza çıkmaktadır. Andezit taşların renkli yapısı onların dekorasyon alanında tercih edilmesine olanak sağlamaktadır. Bu renkli yapılar cila ve boya istemeden çok uzun yıllar kullanılabilmektedir. Yine bu renkli taşların yüzeyine kolaylıkla kumlama ve kabartma tekniği ile istenilen resim, motif ve desenler kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu özellikleri göz önüne alındığında son yıllarda mimarların ilgi alanında dahil olmaktadırlar.

Andezit taş yapısı gereği çok sağlam ve dayanıklıdır. Bu özelliği sayesinde yapı ve inşaat alanında en çok tercih edilen taşlardan birisidir. Özellikle kaldırım ve döşeme çalışmalarında kolay aşınmayan ve yıpranmayan yapısı sayesinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Andezit taşı en doğal ısı yalıtım ürünlerinden birisidir. Duvar yapımında kullanıldığı taktirde, yaz ve kış mevsimlerinde sıcaklık alışverişini en az seviyede tutmaktadır.

Erku Madencilik

Erku Madencilik firması olarak Ankara Gölbaşı’nda sizlere hizmet veriyoruz. doğal kaynağa olan yakınlığımız sayesinde sizlere en kaliteli ürünü en uygun fiyatlarla sunuyoruz. Sizlerde andezit taşı fiyatları hakkında detaylı olarak bilgi edinebilmek için web sayfamız üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver