Boşanma Davası Açıldıktan Ne Kadar Süre Sonra Mahkeme Gerçekleşir?

Türkiye’de boşanmaya karar veren evli çiftler veya evli çiftlerden biri mahkemeye dilekçe vererek sürecin başlamasını sağlamaktadır.

milhukuk (1)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de boşanmaya karar veren evli çiftler veya evli çiftlerden biri mahkemeye dilekçe vererek sürecin başlamasını sağlamaktadır. Dilekçe verildikten sonra mahkeme sürecinin ilk celsesi gerçekleşmektedir. Her ilin bulunduğu mahkemesi yoğunlukla göre farklı tarihler vermektedir. Kesin bir şekilde mahkeme tarihi bulunmamaktadır.

Ortalama dilekçe verildikten sonra 5-6 ay içerisinde mahkeme görülmektedir. Mahkemenin yoğunluğuna göre bu daha erken veya daha geç olabilmektedir. Bu süre zarfında mahkemede sizi savunacak, haklarınızın altını çizecek başarılı bir Ankara boşanma avukatı bulabilirsiniz. Seçeceğiniz avukat mahkemedeki savunmanızda etkin rol alacaktır.

Boşanma Davasının Aşamaları Nelerdir?

Boşanma davasının aşamalarını her dava için değişkenlik göstermektedir. Dilekçe ile başvuru süreci başlamakta mahkemenin karar vermesi ile sonuçlanmaktadır. Boşanma davalarında kendi içinde ana başlıkları yer almaktadır. Velayet, mal paylaşımı gibi konular bazı çekişmeli boşanma davalarında ayrı bir dava adı altında görülmektedir. Davaların aşamalarında farklı iddialar söz konusu olduğunda, mahkemenin seyri değişmekte aşamaları da aynı şekilde değişmektedir.

Bunun yanı sıra mahkeme sürecinde olan bir boşanma davasında, avukatın etkin rol alması dengelerin değişmesini sağlayacaktır. Çekişmeli boşanma davalarında savunma ve deliller önemli yer kaplamaktadır. Sizde Mil Hukuk sitesinden hizmet talebinde bulunarak güçlü avukatların sizi savunmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle iddialara maruz kalmış davalılar için, avukatların savunma yapması daha fazla önem teşkil etmektedir.

Boşanma Davasında Avukatlık Ücretleri Neye Göre Belirlenir?

Boşanma davası açılmadan hemen önce veya açıldıktan sonra davalı ve davacının avukat talep etmesi yasaldır. Boşanma sürecinde her davanın seyri ve konusu farklıdır. Boşanma nedeni bile davayı etkilemektedir. Her avukat müvekkillerinden farklı ücretler talep etmektedir. Buna sebep olmasının nedeni her müvekkilinin farklı konulardan dolayı boşanmasıdır.

Boşanma davaları her zaman anlaşmalı olarak sonuçlanmamaktadır. Genelde boşanma davalarının birçoğu çekişmeli geçmektedir. Boşanma davasında Ankara boşanma avukatı ücretleri müvekkilin davasına ve avukata göre değişiklik göstermektedir. Mahkeme sürecinin uzaması ile istenilen fiyatların devamlılığının sağlanması veya fiyatta artışlar yaşanabilmektedir. Bu tamamen mahkemenin sürecine avukat ve müvekkilinin anlaşmasına göre değişmektedir.

Çekişmeli Boşanma Davasının Sebepleri Nelerdir?

Çekişmeli boşanma davası çiftlerin karşılıklı olarak belirli maddeler üzerinde anlaşamamasından, çiftlerden biri boşanmak isterken diğerinin boşanmak istememesi, tarafların iddialarından dolayı oluşmaktadır. Velayet davaları boşanmadan dolayı gerçekleşen davalardır. Velayet davasında çocukların kimde kalacağına karar verilmektedir. Anlaşma sağlayacağınız boşanma avukatı Ankarailinde de olsa farklı ilde de olsa davanın seyrinde önemli rol alacaktır.

Avukatlar, yasaları bilen sizin hakkınızı mahkeme önünde savunan güçlü etkenlerden biridir. Bu yüzden çekişmeli davalarda mutlaka boşanma avukatı ile davaya katılmak gerekmektedir. Hukuku bilen boşanma avukatları, haklarınızı koruyacak sizi bu konuda bilinçlendireceklerdir. Bu alanda en iyisi olan Mil Hukuk sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver