Çed Raporu Neden Gereklidir?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çed raporu nedir diye sorulduğunda aslında bir uygunluk belgesidir. Bir alana yapılması planlanan tesis veya projelerin o bölgedeki çevre düzenini ne denli etkilediği, zarar verip vermediği konusunda uzman kişiler tarafından hazırlanmış olan bir uygunluk raporudur. Eğer yapılması planlanan tesis o bölgenin çevre şartlarını olumsuz olarak etkiliyor ve zarar veriyorsa çed raporu uygunsuzluk sonucu vermektedir. Ancak tesisin bölgeye sağladığı çevresel anlamda olumsuz bir durum yoksa Çed raporu uygunluk vermektedir.

Çed raporu belirli bir formatta hazırlanması gereken ve içerisinde bir liste halinde olması gereken detaylı evrakların var olduğu bir çalışmadır. Bu liste ve format bakanlık tarafından belirlenmiştir. Sizlerde çed raporu almak istiyorsanız bunun için öncelikle yine bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bir danışman firma ile iletişime geçmelisiniz. Çünkü çed raporu sadece bu alanda yetkili olan kişi veya firmalar tarafından hazırlanabilmektedir. Çünkü bu alanda bakanlık tarafından talep edilen birçok konu ve çalışma özel uzmanlık gerektiren işlerdir.

Birizin Danışmanlık İle Çed Raporu Çalışması

Birizin Danışmanlık firması olarak bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bir firmayız. Çed raporu hazırlama sürecinizde uzman ekibimiz ile birlikte sizlere hizmet veriyoruz. revize talebi olmadan, ilk 5 iş günü içerisinde sonuçlanmak üzere bir rapor çalışması talep ediyorsanız web sayfamız üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Sizler için belirtilen sürelerde rapor çalışmalarımızı eksiksiz ve formata uygun bir şekilde yapmaktayız.

Bu Yazıya Tepki Ver