Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Mustafa Kemal’i Rahmetle Yad Ediyorum’

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu aracılığıyla Mustafa Kemal Atatürk’ü anma merasimi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkan ifadeler:

‘Bin yıldır bu toprakları vatanımız olarak muhafaza etmek için kan dökmüş tüm kahramanlarımıza Rab’bimden rahmet diliyorum.

Kendilerini devletin sahibi, Batı’nın kölesi olarak gören vesayetçi anlayışla çarpışa çarpışa ülkemizi cihanşümul hedefleriyle buluşturduk. Ülkemizin imkanlarını küçük bir azınlığın hevesleri ve çıkarları yerine milletin ihtiyaçları için seferber ettik. Bu tarihi mücadele elbette kolay olmadı. Yıllarca bu ülkeyi bir avuç elit eliyle adeta babalarının malı gibi kullanmaya alışmış olanlar, her yolu deneyerek üzerimize geldiler. Kin ve nefretle dolu taraftarlar bulmakta zorlanmadılar.

Türkiye’nin son 18 yılda yaşadıklarına bir de bu gözle bakmak gerekir. Ülkemize yönelik sabotajların gerisinde hep bu tablo vardır. Türkiye bir asır önce başlattığı İstiklal Harbi’ni yeniden ve daha güçlü sürdürdüğü için böylesine derin ve alçakça kuşatmaya maruz kaldı.

‘EZAN SUSMAYACAK, BAYRAK İNMEYECEK, MİLLET BÖLÜNMEYECEK, ÜLKEMİZ BÜYÜYECEK, DEVLETİMİZ GÜÇLENECEK DERKEN HEP SAMİMİYDİK’

Allah şahittir ki, ‘Ezan susmayacak, bayrak inmeyecek, millet bölünmeyecek, vatan parçalanmayacak, ülkemiz büyüyecek, devletimiz güçlenecek’ derken hep samimiydik. Milletimize verdiğimiz her sözü yürekten inanarak ifade ettik. Gece gündüz demeden çalıştık, çabaladık.’

‘EKONOMİMİZİ KÖTÜYELERİN GAYESİ ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK’

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının notlarının objektif kriterlere göre verildiğini söyleyebilecek kimse çıkamaz. Israrla ekonomimizi kötüleyenlerin gayesinin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu anlamak için çok derin teknik analizlere gerek yoktur. Böyle bir iklimde, ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim iddia edebilir? Türkiye’yi faiz, kur, enflasyon prangasıyla modern kapitülasyonlara mahkum etmek isteyenlere karşı tarihi bir mücadele veriyoruz.

‘EKONOMİDE DÜNYANIN İLK 10’UNA GİRMEYİ BAŞARACAĞIZ’

IMF’ye olan borcumuzu bitirdik. Rabbim bunların (IMF) eline bizleri düşürmesin. Ekonomide dünyanın ilk 10’una girmeyi başaracağız. Bunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e en büyük armağan olacağına inanıyorum.

Bir kez daha Gazi Mustafa Kemal’i rahmetle yad ediyorum. ‘

İLİşKİLİ HABERLER Türkiye, Saat 09.05 Geçe Atatürk'ü Saygı Duruşuyla Andı

Türkiye, Saat 09.05 Geçe Atatürk’ü Saygı Duruşuyla Andı

Lütfi Elvan'dan İlk Açıklama

Lütfi Elvan’dan İlk Açıklama

Bu Yazıya Tepki Ver