Direksiyon Kutusu Arıza Belirtileri Nelerden Anlaşılır?

Direksiyonun sertleşmesi bu hususta en başta gelen belirtilerden bir tanesi olur.

cozumdireksiyon (3)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Direksiyonun sertleşmesi bu hususta en başta gelen belirtilerden bir tanesi olur. Günümüz koşullarında kullanılan kremayerli ve pinyonlu direksiyon sistemi hidrolik direksiyon ünitesi sayesinde desteklenir. Hidrolik basınç uygulamadığı zaman direksiyon hem daha seri hemde daha yumuşak bir hale gelir.

Hidrolik basınç kaybı yaşanır ise bu durumda kremayer ve direksiyon kutusu oldukça çok ısı üretir ve direksiyon kutusu sert bir hal alır. Bu sorunu ortadan kaldırmak için direksiyon kutusu tamiri şart olur. Hidrolik seviyesi gözden geçirilip eksik durum söz konusu ise tamamlanır. Bu gibi durumlarda Çözüm Direksiyon sitesinden hizmet alabilirsiniz.

Hidrolik Kaçağı Veya Hidroliğin Köpürme Olasılığı

Direksiyonun sert bir hale bürünmesinin en büyük sebebi hidrolik sıvısı kaybından olur. Fakat sistemde herhangi bir kaçak söz konusu değil ise hidrolik seviyesi aşağıya inmez. Hidroliğin eksik bir hale gelmesi, yıpranan conta ve gevşek bir bağlantı gibi mekanik problemlerden kaynaklı olur. Bu sebepten dolayı kısa süre içerisinde kontrol edilip Ankara direksiyon kutusu tamiri yapılması gerekir. Aksi halde direksiyon kutusundaki dişliler çok fazla ısınıp zarar görebilir.

Hidrolik sıvısı eğer sızıntı yapıyorsa diğer sıvılardan daha kolay bir şekilde ayırt edilebilir. Genellikle bu durumda yanık bir yağ kokusu meydana gelir. Aynı zamanda pembe ya da kırmızı renkte olur. Motorun arka kısmından ve şoförün olduğu yerden damlama yapar. Aracınızın alt kısmında böyle bir sıvıya denk gelirseniz hidrolik direksiyon kutusu tamiri için başvuruda bulunmanız gerekir. Böyle bir durum için Çözüm Direksiyon sitesinden hizmet alabilirsiniz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver