Eğitimde Devrim Yapay Zeka Okulları Geleceği Şekillendirecek

Screenshot_3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de karma eğitim tartışılırken, dünya eğitimde yapay zeka ve ilerleyen teknolojilerin nasıl bir dönüşüm yaratacağını ele alıyor.

Teknoloji şirketlerinin eski çalışanlarından biri olan ve geleceğin trendlerini öngören futurist Tracey Follows, yapay zeka ve ilerleyen teknolojilerin eğitim alanında yapacağı köklü değişiklikleri ayrıntılı bir şekilde açıkladı.

Follows’a göre, gelişmiş ülkelerde 2050 yılına gelindiğinde sanal gerçeklik teknolojisi sınıflarda yaygınlaşacak. İnsan öğretmenlerin yerine yapay kazandra zeka geçecek, bilgiler doğrudan öğrencilerin beyinlerine yüklenecek. Öğrenciler, DNA yapılarına göre özel dersler alacaklar. Eğitimde temel unsur, yapay zekayı kullanmak olacak.

Fiziksel sınıfların dahi gereksiz hale geleceğini öngören Follows, bu fikirlerin bazı insanlar tarafından bilim kurgu gibi algılanabileceğini, ancak teknolojinin bu hızla geliştiğine dikkat çekti.

DailyMail.com’a konuşan Follows, yapay zekanın çocuklara “insan perspektifinden farklı” bakış açıları kazandıracağını ve yeni gezegenlerin keşfi ile biyoteknoloji gibi konuların daha fazla önem kazanacağını ifade etti. Ayrıca, giyilebilir sanal gerçeklik başlıkları ve beyne entegre edilen bilgisayar arayüzlerinin sınıflarda kullanılacağını belirtti. Bazı iş alanlarında kazandra giriş kullanılmaya başlanan nöroteknoloji cihazlarına da dikkat çeken Follows, neden sınıflarda da kullanılmaması gerektiğini sordu.

Futurist, öğrencilerin DNA yapılarına göre hangi alanlarda daha yetenekli olabileceklerinin belirlenebileceğini ve bunun iş dünyasına büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. Eğitim dünyasında yapay zekanın ve teknolojinin daha fazla yer bulmasıyla birlikte, geleceğin eğitim sistemi şekillenmeye başlıyor.

 

Bu Yazıya Tepki Ver