Günlerce konuşulan ‘cesetsiz çifte cinayet’ olayında yeni gelişme

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de, 8 Ağustos 2018 tarihinde kaybolan Nursel Doğan ve Doğan’ın arkadaşı Deniz takma isimli trans birey Emre Duran (28), sözde son olarak Nursel Doğan’ın sevgilisi Haydar Sırça’nın (57) Dikili ilçesindeki evinde görüldükten daha sonra kayboldu. Nursel Doğan’ın annesinin önce polise kayıp başvurusunda bulunup, sonra bir televizyon programına çıkarak 5 aydır bulunmayan kızı için başvurması sonrası, günlerce Nursel Doğan’ın ve arkadaşının cinayete kurban gittiği konuşuldu. Değişken Haydar Sırça, iddiaları reddederek kimseyi öldürmediğini, o gün her ikisinin de habersiz evden ayrılıp gittiğini söyledi. daha sonra Haydar Cam, bir numaralı kesin olmayan olarak, 17 Aralık 2018’de 2 kişinin cinayetinden tutuklandı.

2 kişiyi öldürüp gömdüğü ileri sürülen Haydar Cam’nın Dikili ilçesindeki çiftlik evindeki bahçede, polis ekipleri cesetleri arama çalışması yaptı. Keza eğitimli köpeklerle keza de meslek makineleriyle kazılarak yapılan aramalarda, herhangi bir beden bulunamadı. Bergama Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, maktullerin son sinyal bilgilerinin şüpheliye ait sinyal bilgisi ile aynı tarih ve saatlerde benzer yerlerde bulunması ve sonrasında kaybolması, şüpheli Haydar Sırça’nın çelişkili ifadeleri, şüphelinin cesetleri yok ettiği, her ne kadar cesetler bulunamasa da şüphelinin cinayetleri işlediği gerekçesi ile 2 kere ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Bergama Ağır Cinayet Mahkemesi davayı kabul etti.

“GÖVDE YAHUT CİNAYET DE YOKTUR”

Sevgilisi Nursel Doğan ve sevgilisinin arkadaşını öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Haydar Cam, geçtiğimiz günlerde ikinci defa dominant karşısına çıktı. Bergama Ağır Cinayet Mahkemesinde görülen davada, davalı Haydar Sırça üstüne atılı suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme savcısı ise sanığın tutukluluk halinin devam etmesini istek etti. Haydar Sırça’nın avukatı Mehmet Onat Vural savunmasında, savcılık makamının soruşturmada eksik çalışmalar yaptığını, kayıp Nursel Doğan’ın müvekkili Haydar Cam haricinde aniden fazla sevgilisinin olduğunu, bu kişilere ilişkin hiçbir araştırma yapılmadığını söyledi. Soruşturmada görevli polis memurlarının olayın basına yansımış olmasından nedeniyle hukuka aykırı delil elde ederek mevcut soruşturmayı tamamladığını dile getiren avukat Onat, bu hukuka tutarsız delillerin dosyadan çıkarılması gerektiği ve görevli memurlar hakkında kabahat duyurusunda bulunulmasını istedi.

“Vücut yahut, suç oluşturan de yoktur” mantığının kavranması gerektiğini açıklayan avukat Mehmet Vural Onat, Yargıtay’ın bu konuda görüşünün net olduğunu, dava açılıp detaylı araştırmadan karar verilmeyeceğini belirterek dosyada bulunan eksikliklerin tamamlandırılmasını talep etti.

Müvekkili Sırça’nın haksız, hukuka aykırı tutuklandığını bildiren avukat Onat, sanığın tutukluluk halinin kaldırılmasını istek etti. Duruşma heyeti, sanık Haydar Sırça’nın kabahat vasfının değişiklik ihtimalinin olduğu, delillerin toplanmış oluşu, sanığın delil karartma şüphesinin olmayışı, uzun süredir tutuklu bulunması gerekçesiyle adli denetim şartıyla tahliyesine karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

(İHA)

Bu Yazıya Tepki Ver